Provokatör İsrailli futbolcu Türkiye'den ayrıldı

Antalyaspor'da attığı gol sonrasında Gazze katliamını kutlamakla suçlanan İsrailli futbolcu Türkiye'den ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Provokatör İsrailli futbolcu Türkiye'den ayrıldı

Trabzonspor maçında yaptığı hareketle gündeme gelen ve kadro dışı bırakılan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Türkiye'den ayrıldı.

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre Türkiye'den ayrıldı. Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareketle tepki çekmiş ve kadro dışı bırakılmıştı. Antalya Adliyesi'nde 45 dakika süren ifadesinin ardından serbest bırakılan Jehezkel, özel bir uçakla ülkesine geri döndü.

ANTALYASPOR VE HUKUKİ İŞLEMLER

Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, Jehezkel'in ülkesine dönüşüyle ilgili bilgi verdi. Evren, Antalyaspor'un sözleşmeyi fesihle ilgili hukuki işlemleri sürdürdüklerini belirtti. Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA ile konu hakkında görüşmeler yapıldığını ve Antalyaspor'un siyaset üstü bir kurum olduğunu vurguladı.

ADLİ SÜREÇ VE GÖZALTI

Jehezkel, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Jehezkel, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

Yorumlar