Fransa, asker açığını Kamerunlu gençlerle kapatacak

Fransa, Kamerunlu gençleri askere almak için bir program başlattı. Fransa'nın bu adımı "Fransa'nın kendisi için ölecek gençleri bile Afrika'dan seçti" şeklinde yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa, asker açığını Kamerunlu gençlerle kapatacak

Fransa, asker açığını kapatmak için Kamerunlu gençleri askere alarak kapatarak. Programınla asker kontejanını Kamerunlu gençlerle takviye edilecek.

Fransa Subay Eğitim Okulu tarafından asker alma programı ile ilgili Kamerunlu gençler için yayınlanan başvuru şartlarına göre, alıma Kamerun uyruklu, bekar, özgür, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan, askeri bir doktor tarafından zinde raporu verilen, Fransızcaya hakim kadın ve erkek gençler başvurabilecek.

"FRANSA ÖLECEK GENÇLERİ BİLE AFRİKA'DAN SEÇİYOR"

Fransa'nın Kamerunlu gençleri askere almak için başlattığı program ile ilgili ülkede "Fransa'nın kendisi için ölecek gençleri bile Afrika'dan seçtiği" şeklinde yorumlar yapıldı.

Kamerunlular, Fransa'nın gençleri askeri almasıyla ilgili tepkilerini "Ülkenin kalkınmak için mühendislere ve iyi eğitimli teknisyenlere ihtiyacı olduğu, Kamerun'un, gençleri Fransa'nın hizmetine vermekle gelişmeyeceği" sözleriyle dile getirdi.

"KAMERUNLU GENÇLERİ ÖLÜME GÖNDERİYORLAR"

"Fransa'da ölmek için yeterince genç Fransız yok mu?" sorusunu soran Kamerunlular Macron'un ordusunu beslemek için daha fazla çocuğa sahip olması gerektiğini söyledi. Afrika'nın çocuklarının Afrika için çalışması gerektiği belirtilen yorumlarda "Fransızların kendi çocuklarını saklayıp Kamerunluları ölüme göndermeyi tercih ettiklerini görmeyecek kadar aptal olmadığı sürece" ifadeleri kullanıldı.

Seçmelere katılmak için bilgilerini programa ilişkin haberlerin altında paylaşanlara tepki gösteren başka bir Kamerunlu da kimsenin, gençlerin Fransız ordusuna katılmasını engellemeyeceğini ancak Fransa'nın Afrika'yı yok etmesine yardımcı olacak kişilerin, döndüklerinde bir ev bulamayacaklarını ifade etti.

ELEME PARKURU BİLE AÇILDI

Fransa'nın açtığı programın Kamerun ayağı Cumhurbaşkanlığı Savunma Müsteşarlığı, tarafından takip ediliyor. Programa katılacak gençleri seçmek için başkent Yaounde'de yarış parkuru açıldı.

Yorumlar