Frankfurt’tun Skyline manzarasında delik açıldı

Almanya'nın Frankfurt şehrinin meşhur Skyline manzarasını teşkil eden gökdelenlerden biri olan "AfE-Turm" kulesi yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Frankfurt’tun Skyline manzarasında delik açıldı

Almanya'nın Frankfurt şehrinin meşhur Skyline manzarasını teşkil eden gökdelenlerden biri olan "AfE-Turm" kulesi yıkıldı. Kule, Frankfurt Üniversitesi’nde okutulan sosyal bilim dalları açısından nostaljik bir değer olarak kabul görüyordu. 1972 yılından bu yana bu binada verilen dersler geçtiğimiz eğitim yılı itibarı ile yeni inşa edilen "Campus Westend"e taşınınca 116 metre yüksekliğindeki bina boş kalmıştı. Yerine yıkımından sonra ofis ve iş merkezi olarak kullanmak üzere yüz ve 140 metre yüksekliğinde iki gökdelen inşa edilecek.

Şimdiye dek Avrupa’da daha önce bu kadar yüksek bir binanın yıkılmamış olması ve binanın şehir merkezinde bulunması seyirci akınının yoğun olmasına sebep oldu. Yaklaşık 40 bin meraklının gözleri önünde 116 metre yüksekliğe ve 50 bin ton ağırlığa sahip bina, bin 400 deliğe yerleştirilen bir ton patlayıcı ile on saniye içinde yerle bir edildi. Skyline manzarasında açılan bu boşlukla birlikte sosyal bilimler açısından manevi değeri yüksek olan bina tarihe gömüldü. CİHAN

Yorumlar