Finale girmeyen büte girebilir mi?

Üniversiteler sınav haftasında. Finale her hangi bir mazeret ile giremeyen üniversite öğrencileri finale girmeyen büte girebilir mi merak ediyor? Final sınavlarında başarılı olamayan öğrencilere sınıf geçme şansı verebilmek için düzenlenen bütünleme sınavına finale katılmayanlarda girebilir mi?

Google Haberlere Abone ol
Finale girmeyen büte girebilir mi?

Finale girmeyen büte girebilir mi, final sınavını kaçıran veya giremeyenler büt sınavlarına katılabilir mi? Üniversitelerde sınav haftası devam ediyor. Final sınavlarının yapıldığı bu haftada herhangi bir sebeple final sınavlarına katılamayan öğrenciler finale girmeyen büte girebilir mi merak ediyor. Finalde başarılı olamayan öğrencilere telafi şansı tanımak için düzenlenen bütünleme sınavlarına final sınavına katılamayanlar girebilir mi sizler için araştırdık. Finale girmeyen büte girebilir mi? İşte detaylar.

Final giremeyen ve diğer herhangi bir sınava giremeyen öğrenciler doğal olarak haklarını veya şanslarını bir sonraki sınavlarda kullanmak isteyeceklerdir. Büt sınavları dönem içerisinde başarısız olan öğrenciler için tanınan son haktır. Genellikle bu sınavlar, normal sınavlara girerek başarısız olanların yani düşük not alarak giremeyenlerin girdiği bir sınav olarak biliniyor. Ancak vize veya final sınavlarına giremeyen öğrencilerin durumu ise biraz karışık. Bu konuda üniversitelerin uyguladığı eğitim politikasına göre farklı uygulamalar mevcut. Burada sizlere iki ayrı üniversitenin bu konu hakkındaki duyurusunu vererek konu hakkında fikir anlamında bir örnek vermiş olalım.

İki üniversitenin finale girmeyen büte girebilir mi sorusu ile ilgili yapmış olduğu duyururuyu size aktarıyoruz.

BÜTÜNLEME SINAVLARI İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Kırıkkale Üniversitesi Lisans ve Ön lisans Eğitim Öğretim yönetmeliğindeki 31. madde gereğince yıl sonu ve bütünleme sınavlarına katılma şartları bulunmaktadır. Buna göre vize sınavlarına girmeyen öğrenciler final ve bütünleme sınavına girememektedir. Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır. Final sınavına girmeyen öğrencilerimiz, bütünleme sınavlarına girmeleri için geçerli mazeretlerinin olması gerekmektedir. Final sınavına mazereti olduğu için katılamayan öğrencilerimiz bütünlemeye katılmak için http://basvuru.kku.edu.tr/mazeret.aspx web adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Finale girip dersi geçemeyen öğrencilerin ve vize sınavına girmeyen öğrencilerin başvuru yapmasna gerek yoktur.

finale girmeyen büte girebilir mi
Finale girmeyen büte girebilir mi?

 

ATA ÜNİVERSİTESİ

Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 20. Maddesinin 6/ç bendinde yer alan "Bütünleme Sınavı:Yarıyıl/yıl sonunda akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılan sınavdır. Bu sınava, sınav şartlarını yerine getirmek kaydıyla, yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girmeyen, bu sınavlara girdiği halde FF, DD veya DC harf notu alan öğrenciler girebilir...." hükmü gereğince Başarı notu CC ve üstü olan öğrenciler bu sınava giremezler.Girmeleri halinde söz konusu hüküm gereği aldıkları notlar geçersiz sayılacaktır."


 

 

Yorumlar