Fatoş Abla kimdir, kaç yaşında?

Fatoş Abla kimdir, kaç yaşında, nerelidir, koleji nerede, kolej ücreti ne kadar, nerede kolejleri var soruları son günlerin popüler soruları oldu. İşte meşhur Fatoş Abla hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Fatoş Abla kimdir, kaç yaşında?

Fatoş Abla kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapar, neden sık sık gündeme gelir, eğitim sektörünün tanınan isimlerinden biri olan Fatoş Abla koleji nerede, kolej ücreti ne kadar, nerelerde kolejleri var? İşte bütün bu soruların cevapları: 

Fatoş Abla kimdir, kaç yaşında?

Fatoş Abla Ankara'da eğitim sektöründe adı duyulmuş ve bu alanda faaliyet gösteren nadir kadınlardan biridir. Eğitim gönüllüsü olarak bilinir. 

Fatoş Abla'nın tam veya gerçek adı Fatma Özyurt'tur. 

Fatoş Abla aslen Trabzonlu'dur. Burada doğup büyüdü. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Trabzon'da tamamladı. 

Liseden sonra kazandığı tıp fakültesi için memleketinden ilk kez ayrılarak Ankara'ya yerleşti. 

Tıp fakültesinde okurken daha çok psikoloji alanında kendini geliştirdi. 

Mezun olduktan sonra eğitim gönüllüsü olarak hayatına devam etti. 

İlk olarak 4 öğrenciyle eğitim gönüllülüğünü başlattı. 

Eğitim gönüllüsü olmasının yanında hayırsever ve renkli kişiliyle tanınan Fatma Özyurt, çevresinde sevilen bir insan olarak bilinir.

Fatoş Abla, eğitim işini henüz orta okul yıllarında meslek edinmiş. Daha orta okulda öğrendiği müzik aleti çalışma işini hemen başkalarına öğretmeye başlamış. Orta bir ve orta ikide öğrendiği müzik aletlerini başkalarına öğretmeye başlamış. 

Henüz 15 yaşındayken müzik öğretmenliği yapmaya başlamış. Ara tatilde hastanede iğne vurmayı öğrenmiş ve ihtiyaç duyan insanlara iğne yapmaya başlamış. Henüz 5 yaşındayken Kur'an-ı Kerim okumaya başlamış.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Sosyoloji bölümünü ikinci üniversite olarak bitirdi.

Eğitim sektörüne Ankara'da Küçükesat'ta açtığı Özel Fatoş Abla Kreş ve Anaokulu ile başladı.

Daha sonra da Fatoş Abla İlköğretim Okulu ve Lisesi'ni açtı.

Fatoş Abla koleji öğrencileri şu ana kadar hem bilim hem de spor alanında büyük başarılar kazandı. Türkiye ve Avrupa'da birçok alanda şampiyonalıkları olan öğrencilerin çoğunluğu üniversiteyi kazanıyor.

Kolejlerinde dini ve milli değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmeye dikkat eden Fatoş Abla, TÜBİTAK destekli projelerin kabul görmesinde de ön sıralarda yer alıyor. 

Yorumlar