Eski BM Suriye Özel Temsilcisi'nden, "değişimin" olacağı siyasi çözüm çağrısı

- Eski BM Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi: - "Kriz, askeri olarak çözülemez. Suriye halkını razı edecek ve yeni bir Suriye inşa edecek siyasi çözümün bulunması gerekiyor. Bu çözüm de şüphesiz bir değişim gerektiriyor"

Google Haberlere Abone ol
Eski BM Suriye Özel Temsilcisi'nden, "değişimin" olacağı siyasi çözüm çağrısı

CEZAYİR (AA) - Eski Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Suriye'de krizin askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, siyasi çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Suriye'deki duruma ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İbrahimi, "Kriz, askeri olarak çözülemez. Suriye halkını razı edecek ve yeni bir Suriye inşa edecek siyasi çözümün bulunması gerekiyor. Bu çözüm de şüphesiz bir değişim gerektiriyor." dedi.

Değişimden kaçınılamayacağını, karşı çıkmanın ve bu yöndeki ihtiyacı görmezden gelmenin mümkün olmayacağını ifade eden İbrahimi, Suriyelilerin birlikte oturup krize çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Esed de dahil Suriye'nin farklı kesimlerini halkın istediği değişimi gerçekleştirmek için iş birliği yapmaya çağıran İbrahimi, Suriyelilere yardım etme gerekçesiyle bu ülkeye yapılan yabancı müdahalelerin, Suriye halkının çıkarına olmadığını, krizin ömrünü uzattığını kaydetti.


Yorumlar