Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir, ne dedi?

Erol Katırcıoğlu kimdir veya Prof. Dr. Erol Katırcı kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği ya da uzmanlık alanı nedir? HDP'de siyaset yapan Katırcıoğlu'nun CHP ve AK Parti hakkındaki sözleri son günlerin gündem maddeleri arasında yer alıyor. İşte Erol Katırcıloğu biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Erol Katırcıoğlu'nun sözleri bomba etkisi yaptı

Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmkanlık alanı nedir, neden son günlerde tekrar gündeme geldi? Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, "Erdoğan adım atarsa uzlaşabiliriz" minvalindeki sözlerinden sonra yeni açıklamaları da ortaya çıktı. CHP'ye verdikleri desteğe rağmen bekledikleri desteği alamadıklarını belirten Katırcıoğlu'nun, "CHP iktidarda olsa Kürt meselesi daha beter bir hale gelir" şeklinde ifadeler kullandığı da ortaya çıktı. Tabii ki son olarak Pervin Buldan'ın yaptığı, "Artık destek yok" anlamındaki sözleri ise Katırcıoğlu'nun ciddiye alınması gerektiğini ortaya koydu. Peki, Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Erol Katırcıoğlu biyografisi veya özgeçmişi: 

Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir?
Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir?

 

Erol Katırcıoğlu 1951 yılında İstanbul'da doğdu.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi.

1981'de özel öğrenci statüsüyle doktora çalışmaları için ABD'nin Wisconsin Üniversitesine gitti.

1985'te Marmara Üniversitesinden doktor unvanı aldı.

Wisconsin Üniversitesinde Ziyaretçi Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

1987'de Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümünde öğretim üyeliğine başladı.

1990'da doçent oldu.

Erol Katırcıoğlu kimdir, nerelidir?
Erol Katırcıoğlu

 

1991-1993 yılları arasında 49. Hükûmette Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün Ekonomi Danışmanlığını yaptı ve aynı yıllarda Rekabet Yasasının hazırlık komisyonunda iktisatçı üye olarak çalıştı.

1996'da profesörlüğe yükseltildi.

2001-2005 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesine Rektör Yardımcısı olarak geçti.

2005'te aynı üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı yaptı.

2008'de Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi.

2012'de Bilgi Üniversitesiyle yollarını ayırdı ve Marmara Üniversitesine döndü.

2016 yılında aynı kurumdan emekli oldu.

1996'dan bu yana çeşitli günlük gazetelerde yazılar kaleme aldı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Katırcıoğlu, evlidir.

ERDOĞAN'A MESAJLARI GÜNDEM OLMUŞTU

Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu'nun "Çözüm Süreci"ne dair açıklamaları ve "Erdoğan adım atarsa uzlaşabiliriz" şeklindeki açıklamaları gündem olmuştu. Katırcıoğlu, Deniz Poyraz’ın ölümüne sebep olan İzmir’deki HDP saldırısının AKP’ye, “Sakın demokratik bir yola doğru evrilme, burada dur” mesajı verdiğini savundu. Katırcıoğlu HDP’ye de “Ayağınızı denk alın” mesajı verildiğini söyledi.

Söyleşi içerisinde “Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bir itiraz hareketi olarak yani ceberut bir devlet yapısına karşı bir itiraz hareketi olarak desteklemiş insanlardan biriyim” diyen Katırcıoğlu, çözüm süreci hakkında ise, “Yeniden bir çözüm masasına oturulur mu sorusu çok ortadadır. Keşke olsa diyeceğim bir şey. Benim gönlümden geçer” diye konuştu.

“ ‘Gönlümden geçer’ dediğiniz için tekrar sormak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde adım atsa HDP tekrar AKP ile uzlaşır mı?” sorusuna yanıt veren Katırcıoğlu, “Tabii ki” dedi, “Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz” ifadelerini kullandı.

CHP İLE İLGİLİ ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Erol Katırcıoğlu'nun bir başka demecinde CHP'nin Kürt meselesi konusundaki tavrıyla ilgili değerlendirmeleri de şimdilerde yeniden gündemde.

Katırcıoğlu'nun söyleşisinde, "Biz CHP’ye tam 10 büyük belediye kazandırdık. Bizim sayemizde 10 belediye aldı CHP. Onlardan da hiçbir şey istemedik. Peki Deniz Poyraz kardeşimizin katledilmesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezimizi ziyaret edemez miydi? İki genel merkezin arası 3 dakika. Ben CHP de iktidarda olsa Kürt meselesinde durumun daha da beter olacağını düşünüyorum." dediği öğrenildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER DE BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Öte yandan CHP'nin Kürt meselesindeki tavrıyla ilgili benzer bir açıklama da HDP'li eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den gelmişti. 

Önder, AK Parti'den sonra gelecek olanlar için, "Ellerinde kör testereyle bekliyorlar" demişti. 


 

Yorumlar