Erdoğan, uzaydaki astronotumuzla canlı yayın yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaydaki astronotumuz Alper Gezeravcı ile canlı yayın yaptı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, uzaydaki astronotumuzla canlı yayın yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaydaki astronotumuz Alper Gezeravcı ile canlı yayın yaptı. 

Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak şu anda sadece 10 ülkenin bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Alper Gezeravcı, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son durum hakkında bilgiler verdi. 

Gezeravcı, Milli Uzay Programı'nın ilk ayağı olan "İlk İnsanlı Uzay Misyonu" kapsamında, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi boyunca Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek. Bu kapsamda ilk bağlantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

(İlk Türk Astronot Gezeravcı'ya) Ülkemiz tarihindeki bu ilk ve çok önemli vazifeyi yerine getirmek için çıktığın yolda sana başarılar diliyorum.

Milli Uzay Programımız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun.

Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık.

Bir bilim misyonu olması bizim için çok önemli. Orada farklı alanlarda gerçekleştireceğin deneylerin başarıyla tamamlanmasını ümit ediyorum.

Sen ilk astronotumuz oldun ama son olmayacaksın. Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren ülkeler arasında yerini aldı. Bu görevle birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan merakları daha da artacak. Belki pek çok evladımız bu alana yönelecek, senin izinden gidecek.

Gezeravcı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizim deneylerimiz farklı disiplinlerdeki araştırmaları kapsıyor. TÜBİTAK tarafından tasarlanan deneyde, geliştirilen bir kart test edilecek.

Türkiye Yüzyılı'na adım atarken bu anlamlı görevde ülkemi temsil etmenin ve bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşımanın gururunu yaşıyorum.

Deney düzeneklerimizi Dragon kapsülünden deney öncesi muhafaza konumlarına naklederek, ilk görevimi tamamladım.

Katı parçacıklarla akışkan ortam arasında homojen karışımın oluşturulmasına yer çekiminin etkisini araştıracağız. Savunma sanayimiz için çok önemli bir çalışma.

Detaylar ekleniyor...

 

Yorumlar