Erdoğan: Terör örgütleriyle masaya oturmayız

"Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum 2019'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak 17-18 yıllık görev süresinde biz terör örgütleriyle masaya oturmadık oturmayacağız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Terör örgütleriyle masaya oturmayız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2019'da konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Daha önce katılacaklarını bildikleri halde Barış Pınarı Harekatı'nı gerekçe göstererek programlarını iptal edenler bu büyük fırsatı kaçırmıştır. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok. Eğer karşıysan işte platform burası gelirsin burada teröre karşı olduğunu bütün her şeyiyle ortaya koyarsın. Bu tavır hiçbir demokratik değer ve etikle uyuşmuyor. Protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenler demokrasiyi hazmedemiyor.

Kavganın odağında hala bu coğrafya var. İster istemez ülkemiz gelişmelerin merkezine yerleşiyor. Geriye dönüp son bir asır bu coğrafyada neler olduğuna baktığımızda, Türkiye gibi birkaç ülke dışında herkes mutsuz sıkıntılı ve zayıftır. Sınırlar terle ve kanla değil de masa başında cetvelle çizilerek oluşturulan devletlerin hiçbir zaman devlet olamayacağı ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin diğer devletlerden farkı burada yatıyor. Biz sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödemiş hala da ödemeye devam eden milletiz.

Suriye ve Doğu Akdeniz'de yaşadığımız gelişmeler, yanlış hesapların bozulmaya başladığının örneğidir. Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında gözü yoktur. Böyle bir ithamı en büyük hakaret sayarız. Biz sadece kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu ve geleceğini savunuyoruz. Herkes başka niyetlerle at koşturuyor olabilir, Türkiye sadece kardeşleriyle olan kader birliği sebebiyle oradadır. Bu bir damla petrolü, bir damla kandan daha değerli görenlerin asla anlayamayacağı bir erdemdir.

Hiçbir zaman Türkiye olarak 17-18 yıllık görev süresinde biz terör örgütleriyle masaya oturmadık oturmayacağız. Aynı şekilde teröristlerle oturmadık oturmayacağız. Başkaları oturabilir o bizi ilgilendirmez. Bir taraftan teröre karşı mücadele diyeceksiniz öbür taraftan teröristleri şımartacaksınız. Suriye'de Irak üzerinden 30 bin TIR buraya sokuluyorsa acaba bu dünyanın en güçlüsüyüm diyenler bunu hangi demokratik anlayışla izah edecekler? Susuyorlar ama biz susmayacağız.

Barış Pınarı Harekatı'na verilen tepkileri küreselleşme çerçevesinde okumak gerekiyor. Açık net söylüyorum, ülkemizde bildiğiniz gibi Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir medya mensubunun nihak akdiyle alakalı geldiğinde muhatap olduğu olay herhalde unutulmamıştır. Batı bunu nasıl takip etti? Batı bu işi kovaladı mı? Malesef bu iş adeta bir kenara bırakılmıştır. Hani düşünce özgürlüğü? Malesef dünyanın bu işi takip eder durumda olduğuna inanmıyorum, suskun olduklarına inanıyorum. Tek dertleri bizim dolarlarımız.

Yorumlar