Erdoğan Karamollaoğlu'nu neden böyle ağırladı, neden koltukta oturtmadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karamollaoğlu'nu neden böyle ağırladı, neden koltukta oturtmadı soruları günün en çok cevap aranan sorusu oldu. Sorunun cevabını Temel Karamollaoğlu kendisi yaptığı açıklamada söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinin detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşme gerçekleşti. Görüşme yaklaşık 2 saatten fazla sürdü. Görüşmeden ziyade görüşmedeki protokol gündemin öne çıkan konusu oldu. Çünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki konuklarının aksine Temel Karamollaoğlu'un koltuğa değil onun yanında bulunan kanepeye oturttu. Neden böyle bir protokol uygulandığı ise merak edilmişti. İlk başlarda, görüşmenin soğuk bir şekilde başlaması ve bu şekilde bir protokol uygulanması akıllara Temel Karamollaoğlu'nun görüşme öncesinde yaptığı açıklamaları getirmişti. Karamollaoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, iki parti arasındaki görüşme ihtimallerine kapıyı önceden kapatmıştı; oysa görüşme için randevu isteyen kişi kendisiydi. Görüşmenin bu nedenle soğuk başlamış olabileceği tahmin ediliyoru; ancak yine de işin aslı tarafların yapacağı açıklamalarla anlaşılabilirdi. Nitekim öyle de oldu. Temel Karamollaoğlu tarafından yapılan açıklamada, neden böyle oturtulduğu da net bir şekilde belirtildi.

Görüşme, saat 15.00'te başladı, 2 saat 15 dakika sürdü.

GÖRÜŞME SONRASI SP BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, görüşme sonrası partisinin genel merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Görüşmeye dair bilgiler veren Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için” diye konuştu.

Caption

 

KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞME ÖNCESİNDE "GÖRÜŞMENİN MAHİYETİNİ KESTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL" DEMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyen kendisi olduğu halde, "Görüşmenin mahiyetini kestirmek mümkün değil" diyerek görüşme talebinin sanki Erdoğan'dan geldiği imajı vermişti. Karamollaoğlu'nun birçok konuda da kesin ve net açıklamalarda bulunarak önceden birçok konunun önünü alması da görüşmenin soğuk başlamasına neden olmuş olabilir.

Karamollaoğlu, görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı. Karamollaoğlu, gelen soru üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile bugün yapacakları görüşmeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Tabi şu anda görüşmenin ne mahiyette olacağını kestirmek mümkün değil ama epey bir uzun zamandır, taa geçen referandumdan beri bir görüşmemiz olmadı Sayın Cumhurbaşkanı ile.

Elbette bazı endişelerimizi gündeme getireceğiz. Bugün burada da dile getirdiğim konular bunlardan bazıları.

Biz bugünkü sistem ile ilgili kanaatlerimizi geçen sefer çok kesin bir şekilde ifade etmiştik. O zaman bu sistemle ilgili yapılan çalışmaları bize uzmanlarını göndererek anlatmışlardı. Bizde 2-3-4 saatlik zaman ayırdılar ama tatmin olmadık.

Biz bugünkü haliyle, denetlenemeyen bir Başkanlık Sistemi'nin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın burada farklı kanaati var.

O seçimleri bir denetleme olarak görüyor. Beş yılda bir vatandaşın önüne gidiyoruz, o da tercihini belirliyor. Bu denetleme değil. Seçim başka, denetleme başka bir şey. Onun için bu fikirlerimizi de, onun kendi düşünceleri nedir, karşılıklı olarak görüşeceğiz.

Ben bu görüşmeyi zaten daha önceden de söylemiştim, kendisi de Oğuzhan beyin vefatı münasebetiyle cenaze namazına gelmişti, orada da ayaküstü kısaca görüşmüştük. İnşallah bu görüşmemiz hayırlı neticeler doğurur diye ümit ediyorum.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU NEDENİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde "koltuk krizi yaşandığı" iddia edilen Karamollaoğlu iddiaları yalanladı. Görüşmeye PCR testi yaptırmadan gittiğini belirten Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı mesafeli oturalım dedi, o kadar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede gündemdeki konular ele alındı.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Karamollaoğlu toplantının oldukça olumlu bir havada gerçekleştiğini söyledi. Ancak, görüşmeyle ilgili sosyal medyada manipülatif bazı paylaşımlar yapıldı. Karamollaoğlu'nun koltukta oturması üzerine, "kriz çıktı" söylentileri yayıldı. Bu iddialarla ilgili Karamollaoğlu ilk kez konuştu.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmedeki 'koltuk krizi' tartışmalara neden oldu. Bir kriz var mı, ne yaşandı orada. Bir rahatsızlığınız oldu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. 'Beni mazur görsün' dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı. Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, 'Biraz mesafeli oturalım' dedi. O kadar."


 

Yorumlar