Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetti

Kısa süre önce Doğan Medya'ya bağlı gazete ve TV kanallarını satın alarak gündeme gelen Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören'in bu sabah 11:53 itibariyle hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetti

SonHaberler | Haber Merkezi

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetti. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Demirören, 31 Mayıs 2018'den bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Hastaneden yapılan açıklamada "Sayın Erdoğan Demirören saat 11.53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan Demirören, bugün itibariyle yaşamını yitirmiştir" denildi.

DOĞAN MEDYAYI SATIN ALMIŞTI

Uzun süredir tedavi gören Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in babası 79 yaşındaki Erdoğan Demirören, son olarak Doğan Medya Grubunu satın almasıyla gündeme gelmişti.

Bünyesinde Hürriyet, Posta gazeteleri ve Kanal D ile CNN Türk gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, Demirören tarafından 1.1 milyar dolara satın alınmıştı. Doğan Medya bünyesindeki gazete, radyo ve TV kanalarının Demirören Grubu'na geçmesinin ardından yönetim kademelerinde değişikliğe gidilmiş bir çok isimle yollar ayrılmıştı.

Demirören, geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, 3 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından ailesini telefonla arayarak, taziyede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir'e helikopterle gelişinin ardından, Demirören'in oğlu ve kızını telefonla aradı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Oktay Demirören ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirterek, merhum Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet diledi.

Ailenin acısını paylaşan ve Erdoğan Demirören'in vefatının iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumun tüm aile bireylerine, sevenlerine ve Demirören Holding başta olmak üzere, iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Yorumlar