Engin ve Dilan Polat Çiftinin Maraton Sorgusu Tamamlandı: Gelir ve Şirket Hareketleri Mercek Altında

İstanbul'da gerçekleştirilen mali suçlar operasyonunda, suç gelirlerinin aklanması ve vergi usulsüzlükleri iddiaları ile Engin ve Dilan Polat çifti başta olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alındı. Polat çiftinin 66 sayfalık sorulara verdiği cevaplar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dilan ve Engin Polat'ın Gelirleri Ortaya Çıktı

İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yoğun bir sorgulama sürecine tabi tutulan iş insanları Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin, altı saati aşan sorgularının detayları kamuoyuna yansıdı. Geç saatlerde noktalanan sorguda, çiftin aylık gelir beyanlarının yanı sıra şirket işlemleri de sorgu odasının konusuydu.

Dilan Polat 26, Engin Polat ise 40 sayfayı bulan sorularla karşı karşıya kaldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Suç Gelirlerinin Aklanması ve Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet" başta olmak üzere çeşitli suçlamaların odağında yer alan çift, sabahın erken saatlerinde Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Polat çiftinin ifadeleri sorgu sırasında gözyaşlarına boğulan Dilan Polat’ın, tüm şirket işlemlerini eşi ve muhasebecilerin yürüttüğünü belirttiği, Engin Polat’ın ise işledikleri iddia edilen suçlamaları reddettiği ve ticari faaliyetlerinin meşru olduğunu, vergilerini düzenli ödediklerini ifade ettiği bildirildi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve Polat çiftiyle birlikte adliyeye sevk edilen 18 kişi arasında Sıla Doğu'nun da olduğu belirtilirken, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat ve aile avukatı Ahmet Gün'ün de suçlamaları reddettiği ve ifadelerinin alındığı öğrenildi. Ahmet Gün'ün aylık gelirini 300 bin TL olarak beyan ettiği ve şirketlerde sadece avukatlık hizmeti verdiğini belirttiği aktarıldı.

Bu kapsamda, operasyon dahilinde 24 şüphelinin gözaltına alındığı, bazılarının ise emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Polat ailesinin yakınlarının hastaneye gelerek destek verdiği ve duygusal anlar yaşadığı gözlemlendi.

Şüphelilere yöneltilen sorular arasında, operasyondan kısa bir süre önce yapılan adres değişikliği ve aylık gelir beyanları gibi konuların da yer aldığı, çiftin çocuklarının okulu için taşındıklarını ve gelirlerini 150-200 bin TL arasında gösterdikleri kaydedildi.

Soruşturma kapsamında aranan diğer akrabaların da teslim olduğu ve gözaltı sayısının 24'e ulaştığı bilgisi paylaşıldı. Polat ailesinin başka şehirdeki işletmelerine yönelik finansal işlemlerin de denetim altına alındığı, şüpheli para transferlerinin durdurulduğu ve savcılığın talimatıyla tedbir kararı uygulandığı belirtildi.

 

 

Yorumlar