Dilant Polat neden tutuklandı Dilan Polat Engin Polat olayı nedir?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın Ankara'da yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak üzere çeşitli girişimlerde bulundukları yönündeki iddialar üzerine savcılık harekete geçti. Kaçış imkanları ve yolları tamamen kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dilant Polat neden tutuklandı olay nedir?

Dilan Polat ve Engin Polat'ın yurt dışına kaçmalarına artık imkan yok. Çünkü, bütün mal varlıklarına el konularak haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

DİLAN POLAT NEDEN TUTUKLANDI OLAY NEDİR?

Aslında Dilan Polat henüz tutuklanmadı. Ancak hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilerek mallarına da el konuldu. 

Son zamanlarda silahlı saldırılarla ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Açıklamaya göre, Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve yurt dışına çıkışları yasaklandı.

Bu soruşturmanın başlatılma sebebi olan MASAK raporunda, Polat'ın şirketler arasında şaibeli ilişkiler kurarak ve naylon fatura kullanarak vergi matrahını düşürmeye çalıştığı belirtildi. Dilan Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin sahte belge düzenlediği ve 3 tedarikçi şirketten toplamda 225 milyon 743 bin liralık gerçek dışı mal alışı yaptığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamındaki şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Engin Polat şahıs firması gibi firmalar bulunuyor.

İŞTE O ŞİRKETLER

Soruşturma kapsamında yer alan şirketler, Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum olduğu öğrenildi.

225 MİLYON GERÇEK DIŞI MAL ALIŞI

Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Dilan Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesine yer verildi. Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı da belirlendi.

 

Yorumlar