Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor?

Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor, nasıl gidilir soruları son yıllarda meaceraseverler ve dünyayı gezmeyi seven turistler tarafından merakla araştırılıyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce insan bu güzelliği görmek için gelir.

Google Haberlere Abone ol
Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor?

Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor, Avrupa kıtasının hatta dünyanın en güzel noktalarından biri olarak bilinen bu yer yüzü güzelliği her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. 

Pek çok ünlü ve milyarder kış tatili için İsviçre'nin St. Mortiz kasabasını tercih ediyor. İsviçre Alpleri'nde bir kayak merkezi olan kasaba iki kez de Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı.

Alplerin en önemli turizm noktalarından biri olan St. Moritz, sunduğu güzelliklere rağmen az sayıda insana hitap ediyor.

Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor?
Engadin Vadisi

 

Engadin ya da Engadine , İsviçre'nin Graubünden kantonu sınırları içinde bulunan bir vadidir. 

İsviçre Alpleri'nin bir parçası olan Engadin, Maloja Geçidi'nden doğan Inn Irmağı'nı izlemekte ve 100 km uzaklıktaki Avusturya sınırına dek uzanmaktadır.

Avrupa'nın en saklı ancak bir o kadar da güzel yerlerinden biri olan St. Moritz'in bu kadar az tercih edilmesinin nedeni ise burada bir tatil için ödenmesi gereken ücretlerin astronomik olması.

Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor?
Engadin Vadisi



İsviçre Alplerinin en yüksek bölgelerinden biri olan Engadin Vadisi'nde yer alan St. Moritz'te pek çok lüks otel ve restorant yer alırken, bu kasabayı ünlü isimler ve milyardeler tercih ediyor.

1864 yılından kış turizmi için önemli ve seçkin yerler arasında olan St. Moritz'in bu ünü kazanmasında burada gerçekleştirilen organizasyonlar da hayli etkili oldu.

1928 yılında Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan kasabada ayrıca golf turnuvası ve Snow Polo Dünya Kupası düzenleniyor.

Pek çok kış sporunun önemli hale gelmesinde etkisi olan St. Moritz, dünyadaki tek doğal buzdan yapılan eve de ev sahipliği yapıyor.

Claudia Schiffer, Liz Hurley, Kate Moss ve Robert De Niro bu ünlüler kasabanın müdavimleri arasında yer alıyor.

Engadin Vadisi nerede, hangi ülkede bulunuyor?
Engadin Vadisi

 

James Bond filmlerinde de kullanılan bu kasabada, Alfred Hitchcock ise balayını geçirdi.

İsveç kraliyet ailesi, Prens Edward, Wessex Kontesi ve Hollanda'nın Willem-Alexander Maxima'sının kış tatilleri için tercih ettiği St. Moritz, diğer kış turizmi merkezlerinin aksine daha küçük bir kesime hitap ediyor.

St. Moritz'in dar bir kesime hitap etmesinin pek çok nedeni var. Bunlardan ilki kasabaya ulaşımın maliyetli olması.

Ancak ulaşımı bir şekilde halletseniz bile dünya klasında kayak yapmanın dışında çok özel oteller ve markalara da ev sahipliği yapan kasabada fiyatlar oldukça yüksek.


 

Yorumlar