Enes Bayraklı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında?

SETA bünyesinde görev yapan uzmanlardan Enes Bayraklı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Yorumları ve tespitleriyle dikkatleri üzerine çeken Bayraklı'nın biyografisi ve özgeçmişi yazımızda yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Enes Bayraklı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında

Enes Bayraklı kimdir, aslen nerelidir, biyografisi ve özgeçmişi, katıldığı televizyon programlarındaki ilginç yorumları sonrasında sıklıkla sorulan sorular oldu. Türk Alman Üniversitesi ile ilişkisi de merak edilen Bayraklı'nın uzmanlık alanı ve araştırma sahasının ne olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. SETA bünyesinde görev yapan uzmanlardan Enes Bayraklı aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Kimdir? İşte Bayraklı hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Enes Bayraklı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

ENES BAYRAKLI BİYOGRAFİSİ

Enes Bayraklı 38 yaşındadır.

Enes Bayraklı, SETA Brüksel Koordinatörü ve aynı zamanda  Avrupa Araştırmaları Direktörü olarak görev yapıyor.

Avusturya'da lisans eğitimini tamamlayan Enes Bayraklı Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitirdi.

Aynı okulda Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

2009-2010 yılları arasında İngiltere Nottingham Üniversitesinde doktora tezi için araştırmalarda bulundu.

2011-2013 yılları arasında Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde uzman ve müdür yardımcılığı pozisyonunda çalıştı.

Aynı dönem içerisinde 2012 Ağustos-Aralık ayları arasında kurucu müdür olarak Bükreş ve Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde görev aldı.

2013 yılından beri Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir.

SETA Avrupa araştırmaları direktörlüğü görevini yürüten Bayraklı’nın çalışma alanları arasında, İslamofobya, Avrupada aşırı sağ hareketler, dış politika analizi, Alman siyaseti ve dış politikası bulunmaktadır.

Enes Bayraklı, Araştırma - İnceleme, Diğer, Kurumlar, Örgütler, Derin Siyaset kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. 

SETA Yayınları tarafından basılan başlıca kitapları şunlardır:

European Islamophobia Report 2016,

European İslamophobia Report 2015,

FETÖ'nün Anatomisi,

Fetö’nün Birleşik Krallık Yapılanması

Bayraklı tarafından yazılan "Fetö’nün Birleşik Krallık Yapılanması", Seta Yayınları tarafından basıldı.

ENES BAYRAKLI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ

Enes Bayraklı, Araştırma, İnceleme, Kurumlar, Örgütler, Derin Siyaset ve Politika konularında kitaplar ve makaleler kaleme almış bir isimdir.

Özellikle de terör örgütünün Avrupa'daki yapılanması konusunda önemli bir eser ortaya koyarak örgütün batılı devletler tarafından nasıl himaye edildiğini gösterdi. Enes Bayraklı tarafından yazılan son kitap "Avrupa'da PKK Yapılanması", Seta Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu.

TELEVİZYON PROGRAMLARINDA DİKKAT ÇEKEN SİMA

Enes Bayraklı son dönemlerde televizyon kanallarında özellikle de muhalifler tarafından hedef alınan bir isim olmaya başladı. Yorumları ve konulara farklı bakış açılarıyla dikkatleri üzerine çeken Bayraklı, sık sık AK Parti muhalifleri tarafından hedef alınıyor. Yorumlarında bilgiye ve verilere dayalı ifadeler kullanması, programların diğer yorumcularını yer yer zor durumda bırakıyor. 

Bayraklı'nın bu özelliği, onun hakkında Ekşi Sözlük gibi platformlardaki CHP'li yazarların hedefi haline getirmiş durumda. Bu tür sitelerde Enes Bayraklı hakkında çok sayıda hakaret ve iftira yazıları yayınlanıyor.

Yorumlar

Hüseyin ORHAN Sayın Hocam okuduğunuz yerlere ve Yaptığnız çalışmalara baktığım zaman CNN deki savunmalarınıza hayret ediyorum Kanal istanbulu iyi bir inceleyin selamlar