En ilgi çekici dil oylamayla belli oldu

Dünyanın en çok ilgi çekici dili oylamasında İtalyanca ilk sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
En ilgi çekici dil oylamayla belli oldu

Dil öğrenme platformu Babbel'in Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya ve ABD'de 6 bin kişiyle yaptığı araştırma, dil çekiciliğinin yeni bir şampiyonunu ortaya çıkardı. Yapılan ankete göre, dünyanın en çekici dili artık Fransızca değil, İtalyanca.

DİLLERİN ÇEKİCİLİK YARIŞI

2017'deki bir önceki ankette en çekici dil olarak kabul edilen Fransızca, bu kez tahtını İtalyanca'ya bıraktı. Daily Mail'in raporuna göre, İtalyanca aynı zamanda en romantik ve en tutkulu dil olarak da tanımlanıyor. İngiliz İngilizcesi 'en kibar' dil, Almanca ise 'en doğrudan' dil olarak sıralamada yerini alıyor.

İTALYANCA'NIN MÜZİKAL ÇEKİCİLİĞİ

İtalyanca'nın geniş çapta çekici bulunmasının sebepleri arasında, dilin kendine has ses tonu ve müzikal niteliği gösteriliyor. Dil uzmanı Noel Wolf'un Daily Mail ile paylaştığına göre, İtalyanca'daki ses perdesinin değişimi ve 'r' seslerinin yuvarlanması, dile özgü bir cazibe katıyor.

DİL VE DUYGUSAL BAĞLAR

Araştırma, dilin ilişkiler üzerindeki etkisini de ele aldı. Ankete katılan İngilizlerin %70'i, farklı bir ana dile sahip partnerlerin bu dili öğrenmesinin ilişkide daha güçlü bir duygusal bağ oluşturacağına inanıyor. Ancak, İngilizlerin %27'si 'seni seviyorum' ifadesini kendi ana dillerinde duymanın daha anlamlı olduğunu belirtiyor.

Bu bulgular, dil öğrenmenin sadece iletişimde değil, duygusal yakınlıkta da önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Yorumlar