Emin Çakmak'dan, Başaran Ulusoy yönetimine eleştiri

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Emin Çakmak, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde turizmcilerle gerçekleştirdiği toplantıda, Başaran Ulusoy yönetimindeki TÜRSAB'ın görevlerinden uzaklaştığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Emin Çakmak'dan, Başaran Ulusoy yönetimine eleştiri
 TÜRSAB Başkan adayı Çakmak'dan, Başaran Ulusoy yönetimine eleştiri
Türkiye'nin turizmde olması gerektiği yerde olmadığını savunan Çakmak, "TÜRSAB, sadece İstanbul ve umre organizasyonları ile müze pazarlamalarına kilitlenmiş durumda. Tüm paydaşları sürükleyecek, ateşleyecek bir güce sahipken ne yazık ki mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız bundan uzak tavır sergiliyor" açıklamasında bulundu.
Turizm alanında faaliyet gösteren 5 bini aşkın seyahat acentesinin üye olduğu Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçimlerinin, önümüzdeki senenin ilk aylarında yapılması planlanıyor. Mevcut başkan Başaran Ulusoy'un rakibi Emin Çakmak, Kuşadası'nda turizmcilerle buluşarak sektörün sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Ulusoy yönetimindeki TÜRSAB'ın asli görevlerinden uzaklaştığını belirten Çakmak, turizmin geliştirilmesi için bölgesel turizm kalkınma konseylerinin oluşturulacağını söyledi. Türk turizminin geliştirilmesi için TÜRSAB'ın büyük sorumluluk üstlenmesi gerekirken, asli görevinden uzaklaştığını öne süren Çakmak, "TÜRSAB'ın mevcut yönetimi, 16 yıldır kesintisiz görev yapmasına rağmen bölgesel ve yurtdışı tanıtımlarda büyük eksiklikleri var. TÜRSAB, sadece İstanbul ve umre organizasyonları ile müze pazarlamalarına kilitlenmiş durumda. Tüm paydaşları sürükleyecek, ateşleyecek bir güce sahipken ne yazık ki mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız bundan uzak tavır sergiliyor" ifadesinde bulundu.
Hedef, turizmi 12 aya çıkarmak
Türkiye'nin 2023'te 100 milyon turist 100 milyar döviz gelirine sahip olması gerektiğini belirten Çakmak, "Türkiye 81 destinasyon, 50 turizm ilçesine sahip. Ama ne yazık ki ne tarih ne kültür, ne din turizmi, ne de diğer aktiviteleri öne çıkarmadığımız ve ihtisas fuarlarında yer almadığımız için bu payları alamıyoruz. TÜRSAB'ın görevi bu olmalı, bunu yapamadığı için başaramıyoruz. Yurtdışı tanıtımlarında aktif ve öncü rol alması gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım bu göreve talibiz. İlk iki yılık görev sürecimizde sorun ve çözümleri belirleyeceğiz. İkinci dönemde de meyvelerini almaya başlayacağız. Üçüncü dönemde ise görevi kurumsal, şeffaf ve adil genç arkadaşlarımıza bırakacağız. Danışman olarak kendilerine destek vereceğiz" dedi.



Yorumlar