Elon Musk 90 milyon için hukuk firmasına dava açtı

Elon Musk, zamanında kendi şirketi Twitter'ı savunan hukuk firmasına dava açtı. İşte Musk'ın dava açma sebebi...

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk 90 milyon için hukuk firmasına dava açtı

Elon Musk Ekim 2022’de Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Satın alım sürecinde birçok engelle boğuştu. Hatta bu engeller yüzünden satın alımın tarihi bile ertelendi. Bu zorlukta en büyük pay elbette Twitter’ı savunan avukatlara ait. Musk, satın alımdan sonra bazılarının işini layığıyla yerine getirmediğini düşünüyor. Öyle ki Musk, bunu ileri taşıyarak bir hukuk şirketine dava açtı.

90 MİLYON DOLAR İÇİN DAVA AÇTI

Elon Musk’ın avukatları, Musk’ın geçen yıl şirketi özelleştirmeye çalıştığı sırada Twitter’ı temsil eden hukuk firmasına karşı, firmanın çalışmaları için çok fazla ücret talep ettiğini iddia ederek bu hafta dava açtı. Twitter’ı devralmasını sağlamak için mahkeme mücadelesine öncülük eden firmaya, 90 milyon dolarlık bir fatura çıkarmasından dolayı şirketten yararlandığını söyleyerek dava açıldı.

Twitter’ın ana şirketi olan Musk’s X Corp. tarafından San Francisco eyalet mahkemesinde açılan davaya göre ABD’nin en kârlı hukuk firmaları arasında yer alan Wachtell Lipton Rosen & Katz, Musk tam 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlarken kısa ve kırılgan bir dönemi istismar etti. Bu da Elon Musk’ın avukatlarının gözünden kaçmadı.

Twitter, geri adım atmaya çalıştığında Musk’ın şirketi satın alma anlaşmasını uygulamak için Wachtell avukatlarına saatlik ödeme yapmayı kabul etti. Ancak hukuk firması dört aylık temsilinin son günlerinde etik görevlerini ve Kaliforniya yasalarını ihlal etti. Şikayetin baş sebebi bu hukuk firmasının devasa ikramiye ücreti talepleri oldu.

Elon Musk dahil olmak üzere teknoloji milyarderlerinin jetini takip eden Jack Sweeney, Threads hesabı açtığını duyurdu.

Twitter’ın Musk’la olan hukuk mücadelesi, her iki taraftan da düzinelerce avukatı aylarca meşgul etti ve bazıları saatte 1.000 dolardan fazla ücret talep etti. Öyle ki dava mahkemeye gitseydi toplam yasal ücretlerin 1 milyar doları aşabileceği yönünde haberler yayıldı. Twitter’ı savunan Wachtell’in bu karışıklıktan faydalanarak şirkete fahiş faturalar yazdığı belirtiliyor.

Açılan davada “Twitter’ın mali refahıyla ekonomik çıkarı olan hiç kimsenin ilgilenmediğinin tamamen farkında olan Wachtell, şirket Musk cephesine teslim edilirken ceplerini şirketin kasasındaki parayla etkili bir şekilde doldurmayı planladı.” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar