Elektronik Sigara Nedir?

Elektronik sigara kısaca e sigara olarak bilinmektedir. E sigara genellikle tütün mamullerine olan bağımlılıktan kurtulmak için kullanılan yöntemler arasında...

Google Haberlere Abone ol
Elektronik Sigara Nedir?

Elektronik sigara kısaca e sigara olarak bilinmektedir. E sigara genellikle tütün mamullerine olan bağımlılıktan kurtulmak için kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Elektronik sigaranın bir diğer kullanım amacı da sigaranın vermiş olduğu zararı elektronik sigara kullanarak daha aza indirgemek hedeflenmektedir. Duman yerine buhar çıkan elektronik sigara sağlık açısından sigaraya göre daha az zararlı olduğu sağlık kurumları tarafından tespit edilmiştir. Cihaz içerisinde ki sıvı cihaz yardımıyla çekilerek sigara içme hazzını vermektedir fakat bu sıvı içerisinde normal sigara gibi nikotin de az miktarda olsa bulunmaktadır.

Elektronik Sigara Nasıl Kullanılır?

Elektronik sigara normal sigaraya benzeyen bir şekilde üretilmektedir bu nedenle kullanımı da o kadar zor değildir. Elektronik sigaranın çalışması için gerekli olan e sigara likidi cihaz içerisine koyularak istenilen şekilde kullanılmaktadır. Normal sigara gibi sigaranın ucu ağıza alınarak içerideki buhar çekilir ve duman yerine buhar vücuda girmektedir. Piyasada birçok elektronik sigara modelleri mevcuttur sizin için hangisi daha uygun olacağını seçerek uygun fiyatlar doğrultusunda elektronik sigara sahibi olabilirsiniz. Hava sensörü ardımıyla içerideki buhar içe çekilerek kullanılmaktadır.

Elektronik Sigarayı Kimler Kullanamaz?

Elektronik sigara diğer normal sigaralardan farksız olduğundan dolayı normal sigaralar gibi kullanılmaktadır. Fakat bu cihaz içerisinde bulunan e sigara likidi bazı durumlarda kullanıcı bireyler içi olumsuz sonuçlarla karşılaşılan sağlık problemleri ortaya koymaktadır. Elektronik sigarayı aşırı derecede nefes darlığı hastalığına sahip olan kişilerin kullanması kesinlikle yasaktır. 18 yaşından küçük bireyler elektronik sigara kullanamazlar. Bu gibi durumlar elektronik sigara zararları arasında yer almaktadır. Bu tür sağlık problemleri yaşamamak için elektronik sigara tüketiminden vazgeçmelisiniz. Normal sigara gibi elektronik sigarayı da akciğer sorunu yaşayanlar ve solunum problemi olan kişiler kullanamamaktadır.

Elektronik Sigara İçerisinde Neler Bulunur?

Elektronik sigara içerisinde genellikle hava sensörü, e sigara likit kartuşu ve birkaç tane daha teknik küçük sistemler bulunmaktadır. Elektronik sigara normal sigaranın vücuda salgıladığı zararlı maddelerden daha azını vücuda vermektedir bu nedenle yoğun olarak tercih edilmektedir. Elektronik sigara likit çeşitleri bulunmaktadır.

Yorumlar