Ekrem İmamoğlu'nun yerine Mustafa Sarıgül aday gösterilecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açan Ekrem İmamoğlu gözden düştü. Onun yerine önümüzdeki dönem Mustafa Sarıgül aday gösterilecek. Siyaset dünyasında bomba etkisi yapan bu kulis bilgisinin sahibi ise Candaş Tolga oldu.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu gözden düştü yerine Sarıgül geliyor

Cumhurbaşkanlığı seçim hezimeti sonrasında yerel seçimler öncesi değişimi başlatma görevi isteyen Ekrem İmamoğlu'nun talebine kulak tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, CHP kulislerini sarsan bir iddia ortaya attı. Işık, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu yerine Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül isminin dillendirilmeye başlandığını öne sürdü.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu yerine Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül isminin dillendirilmeye başlandığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı seçim hezimeti Millet İttifakı ve CHP'nin içerisinde dengeleri bozdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrasında 'değişim' mesajının dikkatleri çekmesinin ardından gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından bir kulis bilgisi paylaştı.

Işık, "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey'le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Işık, bir sonraki tweet'inde ise şu bilgileri aktardı: "Az Ônce Mustafa Sarıgül aradı,"Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiriyorsa bilsin ki CHP'ye iyilik yapmıyor" dedi.

İMAMOĞLU’NA YAKIN HİÇBİR İSİM KENDİSİNE YER BULAMADI

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi değişimi başlatma görevi isteyen Ekrem İmamoğlu'na, Kemal Kılıçdaroğlu onay vermemişti. Yerel seçimlerden sonra kurultayın yapılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun değişim listesini reddetmişti.

 TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ CHP İLE BİRLEŞME KARARI ALDI

Öte yandan Mustafa Sarıgül’ün Genel Başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP), CHP ile birleşme kararı aldı. Sarıgül, "TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Sarıgül ayrıca, CHP'den aday gösterilmesine ilişkin de "TDP olarak ülkemizin geleceğini düşündük ve Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldık. Tamamen bir sürpriz oldu. Hiçbir talebimiz olmadığı olmadığı halde listelerin verilmesinden bir saat önce bana bir telefon geldi ve 'Sizden Erzincan'da görev istiyoruz' denildi" diye konuştu.

Yorumlar