EBA TV frekans ayarları ve kanal numaraları

EBA TV nasıl izlenir, EBA TV frekans ayarları nasıl ve nereden yapılıyor? Hangi uydu kanalları üzerinden yayın yapılacak? Öğrenci ve velilerin şu an en çok cevabını merak ettiği sorular.

Google Haberlere Abone ol
EBA TV frekans ayarları ve kanal numaraları

Uzaktan eğitimin verileceği EBA TV nasıl izlenir, EBA TV frekans ayarları nasıl ve nereden yapılıyor? Hangi uydu kanalları üzerinden yayın yapılacak? Öğrenci ve velilerin şu an en çok cevabını merak ettiği sorulardır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merakla beklenen evden eğitim veya diğer adıyla uzaktan eğitimin pazartesi günü saat 9.00'da başlayacağını belirterek ilgili ders programını da yayınladı. 

Buna göre; EBA TV üzerinden verilecek uzaktan eğitim Eba TV ilkokul, Eba TV ortaokul ve Eba TV Lise şeklinde olmak üzere üç ayrı kanal üzerinden eğitim verilecek. 

Peki, EBA TV nasıl izlenir, EBA TV frekans ayarları nasıl ve nereden yapılacak?

Bu soruların tamamının cevabını Milli Eğitim Bakanlığı bugün açıkladı. İşte cevapları:

TURKSAT Kanal Güncelle Sistemine (TKGS) sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı televizyonlarda TRT EBA TV İlkokul 89. kanaldan, TRT - EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, TRT - EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilecek.

Yine TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı televizyonlarda TRT - EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, TRT - EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, TRT - EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilecek.

TKGS sistemi olmayan cihazlarda standart çözünürlüklü kanal bulma işlemi;

1916 MHz frekansında geçmişte tarama gerçekleştiren ve daha sonra listesindeki kanalları silmeyenler, daha önce 11916 Mhz frekansında yayın yapan uydu alıcısı ya da uydu alıcılı televizyonunda TRT - EBA TV İlkokul SD, TRT - EBA TV Ortaokul SD, TRT - EBA TV Lise SD kanallarını görecek.

Eğer bu kanallar listede görünmüyorsa; 

11916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametrelerini uydu alıcısına ya da uydu alıcılı TV’ye girerek manuel tarama yöntemiyle ya da TURKSAT’ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle TRT - EBA TV İlkokul SD, TRT - EBA TV Ortaokul SD ve TRT - EBA TV Lise SD yayınları bulabilecek.

D-SMART VE TİVİBU UYDU'DA EBA TV VAR MI?

Öğrenci ve velilerin cevabını en çok merak ettikleri sorulardan biri de Eba TV'nin ücretli platformlarda bulunup bulunmadığı konusuydu. TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren firmaların eğitim yayınlarını verecekler.

TURKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk Türksat Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecektir.

eba tv canlı yayın izle

EBA TV frekans ayarlarını yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Uzaktan Eğitim Ders Programı'nı takip etmeniz gerekiyor. 

Uzaktan Eğitim Ders Programı ise şöyle:

EBA TV'de Uzaktan Eğitim Ders programı ilkokullar için

Eba Uzaktan Eğitim Ders Programı
UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI İLK OKUL PROGRAMI

EBA Uzaktan Eğitim Lise sınıfları için ders programı ise şöyle:

Eba Uzaktan Eğitim Ders Programı
UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI LİSE BÖLÜMÜ

 

Eba Uzaktan Eğitim Ders Programı
EBA UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI ORTAOKUL

 

 Kaynak: www.meb.gov.tr 

Yorumlar