e-Yaygın başvuru nasıl yapılır? MEB e-Yaygın Başvuru formu

e-Yaygın başvuru MEB veya e-Devlet Kapısı üzerinden nasıl yapılır, başvuru süreci ne zaman gibi sorular merakla cevap arıyor. Başvuru işlemleri için gerekli olan bilgiler bu makalede yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
e-Yaygın başvuru nasıl yapılır? Başvuru formu

e-Yaygın başvuru nasıl yapılır? MEB e-Yaygın Başvuru formu nereden nasıl elde edilir sorularının cevaplarını sizler için derledik. 

e-YAYGIN BAŞVURU İŞLEMLERİ

Türkiye Geneli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici taleplerini almaya başlıyor. Eğitim alanında uzmanlaşmış bireylerin başvurabileceği bu fırsat, 02 Ağustos-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvuru yapma sürecini içeriyor.

Başvuru süreci, e-yaygin.meb.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle giriş yaparak "Başvurular - Usta Öğretici Başvurusu" menüsünden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adaylar için Usta Öğretici Başvuru Kılavuzu mevcut ve başvuru süreci bu kılavuza göre yönlendirilecek.

Adaylar ön başvuru aşamasında herhangi bir belge sunmak zorunda değillerdir. Ancak, başvuruları kabul edilen adaylardan görevleri başladığında beyan ettikleri belgeler istenecektir. Başvurular, aday usta öğreticiler tarafından onaylandığında işleme alınacak. Onaylanmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru durumu e-yaygin.meb.gov.tr adresi üzerinden sık sık kontrol edilmelidir. Reddedilen başvurular için, reddedilme nedenine göre gerekli düzeltmeleri yapmak gerekecektir.

Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar, her alana ayrı başvuru yapmalıdır. Başvuru süreci aşağıdaki takvime göre ilerleyecektir:

Aday usta öğreticilerin başvurularının e-Yaygın üzerinden alınması.

Kurum değerlendirme ve onay sürecinin sonlandırılması.

İtirazların yapılması.

İtirazların ve başvuruların İlçe Komisyonu tarafından incelenmesi ve kesin listelerin ilan edilmesi.

Sürecin tamamlanması ve kursların açılması.

Başvurular hakkında daha fazla bilgi için ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU'na başvurabilirsiniz.

 

Yorumlar