DSP Genel Başkanı Aksakal: CHP verdiği sözü tutmayınca HDP ortalığı karıştırdı

DSP Genel Başkanı Aksakal, CHP ile HDP arasında yerel seçim gizli ittifaklarında yapılan anlaşmaların yerine getirilmemesi iki partinin arasını açtığını ileri sürdü. Aksakal, CHP'nin HDP'ye İspark sözü verdiğini ancak sözünü yerine getirmeyince HDP'nin ayaklandığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP sözünü tutmayınca HDP ortalığı karıştırdı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Aksakal İYİ Parti ve HDP arasındaki gerilime ilişkin, "CHP belediye sözünü tutmayınca HDP ortalığı karıştırdı" değerlendirmesinde bulundu. 

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündeme dair gelişmeleri yenisafak.com'dan Taha Hüseyin Karagöz'e değerlendirdi. Millet İttifakı ve HDP irtibatına ilişkin konuşan Aksakal şu ifadeleri kullandı:

İSPARK HDP'YE KÜLTÜR MÜDÜRLÜKLERİ İYİ PARTİ'YE

"Yerel seçimlerde bir anlaşma yaptılar. Belediye yönetimini paylaşacaklardı. Örneğin İBB'de İSPARK'ı HDP, kültür müdürlüklerini İYİ Parti alacaktı.

CHP SÖZÜNDE DURMAYINCA ÇARŞI KARIŞTI

Ancak CHP sözünde durmayınca HDP ortalığı karıştırdı. Bir vatandaş çıktı "İYİ Parti bize aracı gönderip 'şurada burada ne yapalım diye sordu' dedi. Çarşı karıştı tabi. Biz hiçbir zaman ülkemize kast eden bir yapının olduğu ittifakta yer almayız"

CHP'li belediyelerin pandemi sürecindeki çalışmalarının engellendiği yönündeki iddialara değinen Aksakal şöyle devam etti, "Bizim belediyelerimize bir engelleme yok. Belediyelerimiz merkezi yönetimin önüne geçme gayreti içinde değiller. Vatandaşa hizmet edecek olduktan sonra devlet bunu neden engellesin".

CHP kanadından yapılan "Belediyelerimiz zor durumda acilen kaynak aktarılması gerekiyor" çıkışına ilişkin DSP lideri, "Bizim belediyeler, önceden kalan borçları dahi ödediler. Eğer yönetemiyorsanız 'çekilin oradan' denir ve birileri gelir yönetir. Devletimiz güçlüdür" diye konuştu.

MUHALEFET IMF KAPISINA BORÇ İÇİN DAVET EDİYOR

Türkiye'nin zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğine dikkat çeken DSP lideri, muhalefetin IMF'den borç alınması yönünde yaptığı çağrılara atıfta bulunarak "Türkiye şuan uluslararası finans kuruluşlarına mesafeli duruyor. Güzel bir duruştur, milli bir duruştur. Muhalefet ise IMF kapısına davet ediyor. Bu emperyalizme hizmet anlamına gelir. Biz bunu Derviş ile yaşamıştık. Ecevit "Siyasi hayatımın en büyük yanlışı" demişti Kemal Derviş için" diye konuştu.

Yorumlar