Dolar ne kadar oldu, euro TL kurunda son durum nedir?

Dolar ve Euro'nun TL karşısında izlediği seyir bugün de yatay düzlemde oldu. Peki, Amerikan doları ve AB parası Euro'da son durum nedir? İşte güncel döviz kurları:

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euro kurunda son durum?

Döviz piyasaları bugün ABD Doları ve Euro'nun değerinde hafif dalgalanmalar yaşadı. Analistlere göre, küresel ekonomik gelişmeler ve merkez bankalarının politikaları, döviz kurlarındaki bu küçük değişikliklere etki etti.

ABD Doları, Türk Lirası karşısında gün içinde 27,0624 alış ve 27,0662 satış seviyelerinden işlem gördü. Bu fiyatlar, önceki güne göre sadece %0,01'lik bir artışı temsil ediyor. Uzmanlar, ABD ekonomisinin istikrarlı bir seyir izlemesinin yanı sıra küresel ticaret dengesinin doları desteklediğini belirtiyor.

Euro ise Türk Lirası karşısında 29,5411 alış ve 29,5488 satış seviyelerinde işlem gördü. Bu durum, Euro'nun dolar karşısında güçlendiğini gösteren %0,13'lük bir artışı yansıtıyor. Avrupa ekonomisindeki toparlanma ve Euro Bölgesi'ndeki olumlu veriler, Euro'nun değer kazanmasına katkı sağlıyor.

Diğer önemli döviz kurları da şu şekilde gelişti:

İngiliz Sterlini, Türk Lirası karşısında %0,27 artışla 34,4289 alış ve 34,6015; 

İsviçre Frangı, Türk Lirası karşısında %0,16'lık düşüşle 30,7181 alış ve 30,8721; 

100 Japon Yeni, Türk Lirası karşısında %0,05 düşüşle 18,5500 alış ve 18,6400 satış seviyelerinden işlem gördü.

Döviz piyasalarındaki hareketlilik, yatırımcıların küresel ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiği bir dönemde yaşanıyor. Merkez bankalarının faiz politikaları ve ekonomik göstergeler, önümüzdeki dönemde döviz kurlarının seyrini belirleyebilir.

Bu arada, Norveç Kronu, Danimarka Kronu, Avustralya Doları, Kanada Doları ve İsveç Kronu da Türk Lirası karşısında hafif dalgalanmalar yaşadı.

Uzmanlar, yatırımcıların döviz piyasalarındaki bu değişikliklere dikkat etmelerini ve ekonomik gelişmeleri yakından izlemelerini öneriyor.

Yorumlar