Borsada son durum: Tarihi rekor geldi, yatırımcının yüzü gülüyor

Borsaya yatırım yapanların yüzü gülmeye başladı. Bir ay önce yaşanan düşüşlerin neden olduğu moral bozukluğu yerini sevince bıraktı. Borsa İstanbul 9.000 puanın üzerine çıkmış durumda. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 9.016,02 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Borsa yatırımcıların yüzünü güldürdü

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yaşanan işlemlerde 9.016,02 puan ile tarihi bir rekor kırdı. Bu seviye, endeksin bugüne kadarki en yüksek noktası olarak kaydedildi.

GÜNÜN İLK YARISINDAKİ PERFORMANS

Saat 13.00 itibarıyla endeks, önceki kapanışa göre 36,09 puan artış ve yüzde 0,40 değer kazanımıyla 8.985,89 puana ulaştı. Günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 54,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

SEKTÖREL PERFORMANS

Bankacılık endeksi yüzde 0,63 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,24 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında madencilik yüzde 3,08 ile en fazla kazandıran, sigorta ise yüzde 0,84 ile en fazla kaybettiren sektör oldu.

PİYASALARDAKİ RİSK İŞTAHI

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de açıklanan ekonomik verilerin güçlü bir ekonomik duruşa işaret etmesi ve "yumuşak iniş" senaryolarını desteklemesiyle risk iştahının arttığını belirtti. Ayrıca, dünya genelinde şirket karlılıklarının beklentileri aşması da piyasalarda olumlu bir hava yarattı.

TEKNİK ANALİZ

Öğleden sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında veri gündeminin sakin olacağı belirtilirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.140 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin ise destek olarak izleneceği kaydedildi.

Borsa İstanbul'da yaşanan bu rekor seviye, yatırımcılar için olumlu bir sinyal olarak değerlendirilirken, piyasalardaki genel iyimserliğin devam edip etmeyeceği yakından takip ediliyor.

Yorumlar