Dolar Kurunun Kaderini İki Kritik Toplantı Belirleyecek

Somut bir adım açıklanmasa da Erdoğan, Başçı görüşmesi piyasaya olumlu yansıdı. Dolar da sükûnetin gelecek FED ve Fitch'in yapacağı toplantılara kadar sürmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar Kurunun Kaderini İki Kritik Toplantı Belirleyecek

Piyasaların merakla beklediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve merkez bankası Başkanı Erdem Başçı görüşmesinin sonrası dün dolar 2.59 liranın altına indi. Başçı'nın 130 sayfalık sunumu ve Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan Erdoğan'ın getiri hassasiyetinin gözetilmesi izahatsını 'nötr' karşıladı piyasa.

DOLAR NEYİ BEKLİYOR?

Dolar düzeyi önümüzdeki haftanın gündemlerine kilitlendi. 17 Mart Salı günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, çarşamba günü gerçekleşecek Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı ile 20 Mart'taki uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in gözden geçirme toplantısı doların seyrini belirleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ilk izahatdaki 'ılımlı' naz ise dolardaki sakin seyrin korunmasını sağlayacak.

DOLARIN DURUMU

Önceki güne 2.6440 ile zirveden başlayan dolar gün içerisinde 2.61 liraya kadar indi. Akşam 20.30'da biten toplantı sonrası Başçı sunumunu Merkez Bankası internet sitesinde yayımladı, Erdoğan ise yazılı izahat yaptı. Piyasa iki tarafın bir araya gelmesini ümit ışığı şekilde görürken sonrasındaki izahatları da somut adım içermese de müspet değerlendirdi. Bu değerlendirme düne de yansıdı. Dün dolar 2.59 liradan güne başladı 2.5850'ye kadar geriledi. Aslında dün başka bütün devletlerin nakit birimleri dolara karşı paha kazandı. Ancak TL istikbal haftayı sakince bekleyen alan yardımıyla maksimum paha elde eden nakit birimleri içerisinde yer aldı. (Kaynak:Hürriyet)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar