Mehmetçik Kutlu Zafer Son Bölüm İzle - Final Bölümü

Mehmetçik Kutlu Zafer 33. Bölüm Final 31 Ocak 2019 Perşembe saat 20.00 itibariyle hayranlarının karşısına çıktı. İngilizler'in işgal ettiği Irak'ın Kut şehrinde yaşanan tarihi olaylardan esinlenerek senaryosu yazılan dizi görkemli bir final yaptı. Tarihte ilk kez ordusu esir düşen İngilizler, Osmanlı ordusu karşısında büyük bir hezimet yaşadı. Ancak Osmanlı ordusu yine de İngilizler'e onur kırıcı şekilde davranmayarak onları iyi bir şekilde misafir ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik Kutlu Zafer Son Bölüm İzle - Final Bölümü

Mehmetçik Kutlu Zafer final yaptı. Mehmetçik 33. Bölüm 31 Ocak 2019 Perşembe günü TRT1 ekranlarında tarih meraklıları ve hayranlarının karşısına son kez çıktı. Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'nun Çanakkale Cephesi'nde kazandığı zaferden sonra Bağdat Cephesi'nde de büyük bir başarı kazandı. İngilizleri Kut şehrinde iyice sıkıştıran Osmanlı ordusu ile Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri büyük başarılar elde etti. Sonuç olarak Mehmetçik Kutul Amare'de İngiliz Ordusu'nu esir aldı. İngilizler tarihlerinde ilk kez başka bir ülkenin ordusuna bu şekilde yenilmiş oldular.

Mehmetçik son bölüm izleyenler biraz üzülecek. Çünkü Kut şehrindeki Teşkilat-ı Mahsusa üyelerinin tünelleri İngilizler tarafından fark ediliyor. Tünellere baskın düzenleniyor. Kut şehri kaymakamı Ebu Ula, İngiliz Yüzbaşı Hamilton ile bir olup Neccar'ın evine baskın düzenler. Neccar ise evinde misafir bulunan Kumandan Üsküplü Ali ile kızı Fatma'yı tünelden gönderir, kendisi Ebu Ula'dan intikam almak için bekler. Çıkan çatışmada hayatını kaybeder. Ebu Ula ise yaralanır. İngilizlerin tünel baskınında ise Baba lakaplı Teşkilat-ı Mahsusa üyesi kendini patlatarak arkadaşlarının kurtulmasını sağlar.

MEHMETÇİK 32. BÖLÜM İZLE - SON BÖLÜM TEK PARÇA

Teşkilat-ı Mahsusa'nın en büyük zaferi İngiliz ordusunun erzak deposunu havaya uçurması ve geri kalan erzakları da Kut-ul Amare Kaymakamı Ebu Ula'ya İngilizlerin gerçek yüzünü göstermek için kurdukları tuzak olmuştu. Öte yandan Arabistanlı Lawrence kılığına giren Teşkilat-ı Mahsusa üyesi ise büyük bir iş başararak İngilizler ile Ebu Ula'nın arasını açtırmayı başarıyor.

Mehmetçik 31. Bölüm'de Osmanlı Ordusu, iyice köşeye sıkışan, erzağı bitmek üzere olan İngiliz ordusunu teslim olmaya çağırıyor. İngiliz komutan, Osmanlı Ordusu'na giderek erzak temini için izin ister. Ancak Osmanlı ordusu komutanı Albay Halil Paşa, İngiliz ordusunu teslim olmaktan başka şansının olmadığını söyler. Öte yandan şehirdeki Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri ise İngilizlerin nefesini kesmek üzere. Cephaneye baskın düzenleyen Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri tuzağa düşer ancak yine de cephanelik havaya uçurulur. Yüzbaşı Hamilton'un bir numaralı adaıl Alfred burada İstanbullu Mehmet tarafından öldürülür. İngilizler'in tükenme noktasına geldiği Mehmetçik son bölüm yine nefesleri kesti.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 31. BÖLÜM İZLE

Mehmetçik 31. Bölüm'de İstanbullu Mehmet, İngilizler'in cephaneliğini uçurmak harekatı sırasında şehit düşüyor. Diziye damgasını vuran sahne ise İngiliz Generali'nin Osmanlı Ordusu Komutanı Albay Halil Kut Paşa'dan aman dilediği sahne oldu.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 30. BÖLÜM FULL HD İZLE

Mehmetçik Kutlu Zafer'in 29'uncu bölümüne damgasını vuran sahne ise Rüstem Oğlu Mehmet'in kendine gelişi oldu. Mehmet, Osmanlı askerini şehit eden Kut Kaymakamı Ebu Ula'nın oğlu Zafir'in kaçmasına yardım etmeye çalıştığı sırada hafızasına yeniden kavuşuyor. Zafir'i öldürerek yeniden Rüstem oğlu Mehmet olduğunu hatırlıyor. Şimdi yeni bir oyun başlıyor. Mehmet, bu kez İngilizler'e oyun oynamak için geri dönüyor. Ancak hiç beklemediği şeylerle karşılaşıyor. Yüzbaşı Hamilton, Zeynep'e ağır işkenceler yapıyor. Mehmet'i sınamak için gözleri önünde Zeynep'e işkenceler yapıyor. Ancak Mehmet yine de rengini belli etmiyor.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 29. BÖLÜM FULL HD İZLE

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 30. BÖLÜM FRAGMANI

MEHMETÇİK 28. BÖLÜM'DE NELER OLMUŞTU?

TRT 1'in sevilen yapımlarından Mehmetçik Kutlu Zafer 28. Bölüm 27 Aralık 2018 Perşembe Günü Saat 20.00'de hayranlarının karşısına çıkıyor. Mehmetçik 28. Bölüm'de tarihin en büyük casuslarından biri olan ve Arabistanlı Lawrence olarak bilinen İngiliz Casusu filme dahil oluyor. Lawrence, Kut şehrinde sıkışıp kalan İngiliz ordusunun yardımına geliyor. Öte yandan Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri İngilizler'in erzak depolarını da havaya uçuruyor. İngilizler iyice köşeye sıkışıyor. Arap aşiretleri ise İngilizlere baskı yapmaya başlıyor. Osmanlı ordusu ise son taarruzu başlatmak için bütün hazırlıklarını tamamlıyor. Bu arada casus kimliğine bürünen Mehmet ise hala kafası karışık halde ortalıkta dolanıyor.

Mehmetçik Kutlu Zafer 28. Bölüm 27 Aralık 2018 Perşembe Saat 20.00 itibariyle TRT 1 ekranlarında bir kez daha sevenleriyle ve tarih meraklılarıyla buluştu. Mehmetçik 28. Bölüm'de Kut şehrinde sıkıştırılan İngiliz ordusunun iyice zor durumda kaldığı görülüyor. İngiliz ordusunun yardımına tarihin gördüğü en büyük casus olarakbilinen Arabistanlı Lawrence de bu bölümde devreye giriyor. İngiliz karargahına girmeyi başaran Lawrence, kuşatmadan kurtulmanın yolları konusunda orduya akıl vermeye başlıyor. Öte yandan Osmanlı ordusu son taarruzu başlatmak için bütün hazırlıklarını tamamlıyor. Üsküplü Ali ve arkadaşları İngiliz ordusuna bir darbe daha vurmaya hazırlanırken, İngiliz doktor tarafından sokak ortasında bıçaklanan Zeynep planların değişmesine neden oluyor.

İngilizlerin yönlendirmesiyle kuşatmayı kaldırmaları için Osmanlı ordusuyla konuşmaya Arap aşiretler gönderilir. Osmanlı ordusunu Kut şehrinde istemediğini ima eden Arap aşiretlere Halil Kut Paşa'nın cevabı ise çok sert oluyor. Hali Paşa, Arap aşiretlerine, İngiliz işgaline direnmek yerine Osmanlı'ya karşı bilenmelerine sert tepki göstererek onları çadırından kovar.

Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. Dünya Savaşı sırasında girdiği zor şartlar altında bile tarih yazdığını kanıtlayan muhteşem Kut-ul Amare Zaferi'nin anlatıldığı Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi özellikle tarih meraklıları tarafından yakından takip ediliyor.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 28. BÖLÜM FULL HD İZLE - SON BÖLÜM

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 27. BÖLÜM'DE NELER OLDU?

Mehmetçik son bölümde, tünelde kalan Fatma ile Ali'yi kurtarma çalışmasına Fatma'nın Babası Şerif Neccar da katılıyor. Neccar kızının ölmesinden endişe ederken, Zafir ise Fatma ile olan ilişkisinin ne olacağına karar vermek ister ancak bir türlü karar veremez. Zafir bu kararını Fatma'nın kardeşi Zeynep'e açar.

Kut şehrinde iyice köşeye sıkışan İngiliz ordusu ise içlerindeki Hint askerlerine zulmü arttırmaya karar verir. General Hamilton, Müslüman Hint Yüzbaşının Osmanlı askeriyle birlikte çalıştığını anlar ve ona feci bir şekilde katleder. Öte yandan Mehmet, Hamilton tarafından zehirlenen kafasını hala toparlayamamış, peşinde olan çavuşu bir şekilde savmayı başarmıştır. Hamilton'un verdiği emri hatırlayarak Halil Kut Paşa'ya suikast emrini yerine getirmeye gider.

Şerif Neccar ise kızının engelleyemeyeceğini anlayınca İngilizlerle işbirliği yaparak ikili oynama kararı alır. İngilizler'e muhalif görünümü altında Osmanlı ile yeniden çalışmaya başlar. Üsküplü Ali Komutan ona ilk iş olarak aşiretleri ikna etmesini ister. 

Öte yandan Zeynep'in peşinde olan İngiliz doktor kadın, sonunda onu sokak ortasında bıçaklayarak kaçar.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 27. BÖLÜM İZLE - SON BÖLÜM TEK PARÇA

MEHMETÇİK 26. BÖLÜM'DE NELER OLMUŞTU?

Mehmetçik Kutlu Zafer 26. Bölüm'de Sait, rehin düştüğü İngiliz generalini tuzağa düşürüyor. Teşkilat-ı Mahsusa üyesi Üsküplü Ali ve arkadaşları Sait'in planı kapsamında İngilizleri pusuya düşürüyor. Çok sayıda İngiliz askerinin öldürüldüğü pusuda İngiliz general de esir düşüyor ancak yoğun çatışmalar nedeniyle Üsküplü Ali rehin aldığı generali bırakmak zorunda kalıyor. Öte yandan Sait de kaçmayı başarıyor ancak yaralanmaktan kurtulamıyor. Sait'in kurduğu tuzaktan yaralı olarak kurtulan General Hamilton, işgal komutanı tarafından başarısızlığı nedeniyle görevinden alınır; ancak Osmanlı ordusu hakkında aldığı son istihbarat onunu kalmasına neden olacak. Öte yandan İngiliz karargahının altına doğru tünel kazmaya çalışan Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri tünelin çökme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Üsküplü Ali ve Fatma tünelde mahsur kalıyor.

Osmanlı ordularının Irak Komutanı Nurrettin Paşa, merkezden gelen emirle son derece üzgündür. Başarısızlığı ve Süleyman Askeri'nin intikamını alamayışını kabullenemeyen Nurettin Paşa canına kıymak ister ancak Halil Kut Paşa son anda yetişerek müdahale eder. İngilizler tarafından beyni zehirlenen Mehmet ise Halil Kut Paşa'yı öldürmeye planlarını yavaş yavaş devreye sokar. Mehmetçik Kutlu Zafer 26. Bölüm de yine dolu dolu geçiyor.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 26. BÖLÜM FULL HD İZLE

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 25. BÖLÜM 

Mehmetçik Kutlu Zafer 25. Bölüm 4 Aralık 2018 Salı günü saat 20.00'da TRT 1 ekranlarında yayınlandı.

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 24. BÖLÜM

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 23. BÖLÜM

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 22. BÖLÜM

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER 21. BÖLÜM FULL TEK PARÇA

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER DİZİSİNİN KÜNYESİ

Dizi yayınlandığı kanal: TRT 1

Yayınlandığı gün ve saat: Salı 20.00

Dizinin çekildiği yer: İstanbul 

TRT 1 ekranlarına geçen sezon Mehmetçik Kutul Amare ismiyle gelen dizi bu yıl Mehmetçik Kutlu Zafer olarak isim değiştirdi. Osmanlı döneminde Irak'ta yaşanan olayları konu alan dizinin nerede çekildiği merak ediliyordu. Çöllerin, Dicle Nehri'nin ve geleneksel Irak evlerinin görüldüğü dizinin Irak'ta çekildiği tahmin ediliyordu. Ancak gerçek hiç de öyle değil. Dizi için İstanbul'da devasa bir film platosu kuruldu. 

Dizi için İstanbul'da Riva'da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir `Kut` şehri inşa edildi.

Yapılan bilgilendirmede; kurulan şehrin altında 1.40 metre çapında 1 kilometre uzunluğunda tünel kazılırken yine yer altında 10 metre hücre tipi tünel odaları oluşturuldu.

Dizi için 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu inşa edilirken, bu havuz boyut ve derinlik olarak dünyanın en büyük blue box havuzlarından biri olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor.

Türk ve İngiliz askeri çadırları, sahra ve hastane ile Arap aşiret çadırları olmak üzere döneme ait 350 adet çadır üretilirken; 150 bin metre kumaş ve deri kullanılarak döneme ait Türk askeri, Arap Aşireti, İngiliz askeri ve dönem halkına ait binlerce kostüm dikildi.

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi her Salı akşamı TRT1 ekranlarında saat 20.00'da başlıyor.

MEHMETÇİK KUTLU  ZAFER DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Hikayesi ve çekimleriyle izleyicileri ekrana bağlayacak olan “Mehmetçik Kutlu Zafer”de İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun, İsmail Ege Şaşmaz, Ogün Kaptanoğlu, Berk Erçer, Özgü Kaya, Dilşad Çelebi, İsmail Hakkı, Semih Ertürk, Cansu Fırıncı, Tansu Taşanlar, Fatih Dönmez, Emre Narcı, Yiğit Uçan, Burak Alp Yenilmez, Atakan Yarımdünya, Gökhan Karacık, Yıldırım Gücük, Hakan Örge, Mehmet Çelik ve Hakan Vanlı rol alıyor.

Yorumlar