Devlet Bahçeli'den koalisyon sinyali

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli yaptığı konuşmada, "Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” cümlesi ve partisinin "muhataplarında samimiyet bulursa elbette ki koalisyonu konuşmaktan kaçınmayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'den koalisyon sinyali
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşma metnindeki “Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” cümlesi ve partisinin "muhataplarında samimiyet bulursa elbette ki koalisyonu konuşmaktan kaçınmayacaktır" ifadeleri, "Koalisyon sinyali" olarak yorumlandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.
Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;
Türkiye seçim akşamından itibaren farklı bir siyasi yola girmiştir. Çatışmadan beslenen odak ve çevreler 7 Haziran'da milli irade tarafından açık bir şekilde ikaz edilmiştir.
Türk milleti MHP’ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir. 46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Mili duruşlumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir.



"TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAYACAKTIR"
Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Aziz milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları çözüm beklemektedir. MHP siyasi mücadelesini önce ülkem sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Türk İslam davasının bugünki neferleri olarak taşıdığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek bizim boynumuzun borcudur.
"OK YAYDAN 46 YIL ÖNCE ÇIKMIŞTIR"
Küresel güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini iyi biliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini, sizler ve partimiz elinin tersiyle itmiştir. Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır. 
"KOLTUK MERAKIYLA İLKELERİMİZDEN CAYMAYIZ"
Milletin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Biz MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini yaşayarak biliyoruz. Verilen mücadelenin en canlı tanığıyız. Seçim sonuçlarıyla Türkiye'nin sahipsiz olmadığı dünyaya ilan edildi. MHP'yi var kılan vatan sevdasıdır. Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.
"HER VEKİLE DÜŞEN GÖREV..."
Türkiye AK Parti’nin neden olduğu tahribatın sancılarını yaşamaktadır. MHP’nin tutumunu gizli niyetleri için fırsat zannedenlerin bu eğilimlerini bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden yıkıcı faaliyetlere meşruiyet kazandırılması durumunda en sert cevabı yine MHP verecektir.
Cumhuriyetin kuruluş ilke ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken tartışmaları başlatmanın bize göre adı ihanettir. Her vekile düşen görev, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınmak olmalıdır.
"TÜRKİYE MİLLETİ AYRILIK KABUL ETMEYEN BİR BÜTÜNDÜR"
Türkiye Cumhuriyeti adıyla ve üniter devlet çatısı altında beraberce yaşayabilmemizin asgari kuralları 29 Ekim 1923 tarihinde kurulmuştur. Başkentimiz Ankara, dilimiz Türkçe bayrağımız al bayrak olduğu anayasa ile güvence altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür.
"MİLLİ BİRLİK VE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN..."
Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandağı temeller tek bayrak tek devlettir. Bunlar milliyetçi hareketin varlık nedenidir. Bizim uzlaşmamızın ana omurgası ancak bunlarda uzlaşma ile olur. Dağılmada, parçalanmada mutabakat aranması asla ve asla mümkün değildir. Mevcut anayasa içinde iktidar sırununu çözmek için iki yöntem mevcut. Bunlar da azınlık ya da koalisyon hükümetleridir. 
"AKLA EN YATKIN KOALİSYON SEÇENEĞİ..."
Koalisyon için ilk formül AK Parti ile HDP'nin biraraya gelmesi akla en yatkın seçenecektir. AK Parti ve HDP tek yumurta ikizidir. AK Parti ile HDP arasında çoktandır fiili koalisyon var. AK Parti - HDP koalisyonu olmazsa, AK Parti - CHP koalisyonu kurulabilecektir. 
"KILIÇDAROĞLU MİLLETİN VERMEDİĞİ YETKİYİ BANA NASIL VEREBİLİR?"
Sayın Kılıçdaroğlu Başbakanlık yetkisini tarafıma verme lütfunu kimden almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi Kılıçdaroğlu nasıl verebilir? Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat oyunların. MHP hiçbir şartta HDP ile biraraya gelmez, gelemez.
"HDP'YE OY VERENLERE SAYGI DUYMAK DEMEK..."
HDP'ye oy verenlere saygı duymak demek HDP'yi muhattap almak değildir. Erdoğan yaşanan ızdırapları unutabilir. Hamdolsun hafızasını kaybetmemiş milliyetçi hareket hainleri ve feryat figanları görmemezlikten gelmemezlik yapmaz. Biz HDP'ye bakınca flu görüyoruz. AK Parti ve CHP net görebilir. O zaman AK Parti-CHP-HDP koalisyon yapmalıdır. Milliyetçi hareket alayına yetecektir. Ana muhalefet görevini eksiksiz yerine getirecektir.
"EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ"
Dün hiçbir aday nitelikli çoğunluğa ulaşamamıştır. Bugün 3. ve gerekirse 4. tur gerçekleşecektir. MHP, hiçbir çıkar ve karanlık odak tarafından yönlendirilemeyecek kadar ilkeli ve kimlikli bir partidir. MHP tüm oylamalarda adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyecektir.
Süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk karanlığının üzerine tavizsiz gidilmelidir. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması tekrar açılmalıdır.
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ'NİN RIZA SARRAF'A VERDİĞİ ÖDÜL
Cumhurbaşkanının huzurunda İranlı kaçakçıya ihracat şampiyonu ödülü hayasızca verilmiştir. Bir kanun kaçağına başbakan yardımcısının ekonomi bakanıyla birlikte ödül sunması utanç vericidir.
"CUMHURBAŞKANI ANAYASA SINIRLARINA ÇEKİLMELİDİR"
Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezhanına düşmemizi beklememelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasa sınırlarına çekilmelidir. Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezhanına düşmemizi beklememelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasa sınırlarına çekilmelidir. İlkelerde uzlaşmadan koalisyona koltuk ve ikbal hesabıyla tamam demek MHP'nin kitabında yazmaz.

Yorumlar