Devlet Bahçeli, AK Parti-HDP görüşmesine ne dedi?

AK Parti'nin anayasa değişikliğini referanduma götürmeden TBMM'de gerçekleştirebilmenin tek yolu olan bütün partilerle uzlaşı için HDP'yle yaptığı görüşme başta CHP'liler olmak üzere birçok kesimde rahatsızlığa neden olmuş, CHP'li gazeteciler anında Bahçeli'yi arayarak görüşünü sormuştu.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli'den CHP'lileri üzecek HDP yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayarak, AK Parti'nin HDP ile Mecliste yaptığı görüşme aleyhinde değerlendirme bekleyen CHP'li gazetecileri üzen açıklamalar bugün geldi. 

AK Parti, başörtüsü başta olmak üzere kılık kıyafet konusunun anayasal güvenceye alınması için anayasa değişikliği talebiyle TBMM'de grubu bulunan bütün partilerle bir araya geldi.

AK Parti'nin amacı, konuyu referanduma götürmeden TBMM'de çözmek. Ancak bunun için bütün partilerin yasa değişikliğine evet oyu kullanması gerekiyor. Anayasa değişiklikleri için TBMM'de dörtte üç çoğunluk aranıyor. Bu çoğunluğun sağlanması için CHP ve HDP'nin de destek olması gerekiyor.

AK Parti, bir sonsensüs sağlamak amacıyla TBMM'de HDP de dahil bütün partileri ziyaret ederek teklifini sundu.

AK Parti'nin HDP ile görüşmesi ise kamuoyunda başta CHP'liler olmak üzere farklı bir noktaya çekildi. 

Birçok kesim, "Çözüm Süreci"nin yeniden başlayabileceğini ileri sürdü. En çok telaşlananlar ise CHP'liler oldu. Çünkü CHP'li İsmail Saymaz anında telefona sarılarak Devlet Bahçeli'nin bu konudaki yorumunu almak istemişti. Ancak MHP yönetimi CHP'li gazeteciye istediği malzemeyi vermemiş, grup toplantısını beklemesini istemişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "MHP olarak, başörtüsü ve ailenin korunması yasasını sonuna kadar destekliyoruz. Bizim görüşümüz bellidir. Karar ve irademizde değişiklik yoktur. Bu anayasa değişiklik teklifini geniş bir ölçüde Meclis'te sonuca gidelim ya da halk oylamasına gidelim. CHP dürüstse, sözünün arkasındaysa bu meseleyi köklü çözümle buluşturalım." dedi.

Bahçeli de AK Parti gibi konunun TBMM çatısı altında bütün partilerin ortak ittifakıyla çözülmesinden yana olduğunu ortaya koymuş oldu.

Yorumlar