Demirkol: Maça çıkmama kararını federasyon aldırttı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacak olmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kararı Galatasaray'ın değil, federasyonun aldırttığını söyledi.Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol,...

Google Haberlere Abone ol
Demirkol: Maça çıkmama kararını federasyon aldırttı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacak olmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kararı Galatasaray'ın değil, federasyonun aldırttığını söyledi.

Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacak olmalarıyla ilgili alınan kararın arkasında durduklarını belirterek, hakem ve federasyon başkanına tepki gösterdi.

Sarı kırmızılı ekibin Fenerbahçe Ülker ile yarın oynayacağı maçla ilgili Abdi İpekçi'de yapılan antrenmanını izleyen Demirkol, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve karşılaşmaya atanan hakem üçlüsü hakkında sert açıklamalarda bulunan Demirkol, şunları söyledi:

"Başkanımızın kararı, o kararın arkasındayız. Bütün antrenmanlarda takımımızın yanında bulunmaya çalışıyorum. Ekstra bir durum yok, süreci hep beraber göreceğiz. Bu süreci yaratan aslında Türkiye Basketbol Federasyonu. Adaletli bir karar alsalardı, başkanımız böyle bir karar almazdı. Şartlar değişirse, başkanımız bu konuyu yeniden gündemine alır.

Hakemlerden neden Recep Ankaralı? Zaten şaibeli bir arkadaşımız. Federasyonunun körün gözüne parmak sokar gibi bu adamı ataması düşündürücü. Hakem kıtlığı mı var? Bu hakemin iyi baba olması, iyi dede olmasından bana ne. Bu kararı bize federasyon aldırttı. Federasyon başkanı tatilde mi, geziyor mu? Ben göremiyorum. Bunların sorgulanması lazım. Rakiplerle omuz omuza savaşmak, keyifli, stersli ama diğer cepheler için bir şey diyemiyorum. Biz Galatasaray olarak o fırsatçılara, o İrlandalılar'a fırsat vermeyeceğiz. Genel konuştum, arzu eden üstüne alınsın.

Şiracı, bozacı bir birini ağırlıyor. Kendi içindeki durumu temizlemeye çalış. Sen bunlardan arın. Hakem üçlüsü biraz onurlu, haysiyetli olsa affını isterdi. Bana söz hakkı verdiler diye cevap verdim. Bu hakemlerden herkes rahatsız. Biz taraf olarak söylemiyoruz. Turgay Demirel önce işine baksın. Bütün maçlara gidecek, her şeyi takip edecek. Aslanlar gibi gelip gidecek. Şu an basketbol için bir şey mi yapıyor? Nerede bu arkadaşımız?"

CİHAN

Yorumlar