Davutoğlu, o iftirayı atanlar hakkında dava açıyor

Önceki Başbakan Davutoğlu, DAEŞ hakkında "Terör örgütü değil, öfkeli çocuklardır" şeklinde kendisine atfedilen ifadelerle ilgili sert bir açıklama yayınladı. Davutoğlu adına yapılan yazılı açıklamada, bu ifadenin hiçbir zaman kullanılmadığı, bilinçli bir şekilde kara propaganda yürütüldüğü ifade edildi. İftira kampanyasını yürütenler hakkında dava açılacağı, gelirinin de şehit ailelerine bağışlanacağı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu, o iftirayı atanlar hakkında dava açıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, son günlerde kendisi hakkında medyada yer alan "asılsız iddialar"a sert tepki gösterdi. Eski Başbakan Davutoğlu, kendisine atfedilen, "DAEŞ terör örgütü değildir. Bir grup öfkeli çocuklardır" şeklindeki ifadeleri asla kullanmadığını, bu ifadelerin son zamanlarda bazı basın yayın organlarında bilinçli bir şekilde kendisini karalamak için kullanıldığını kaydetti. 

Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu adına yapılan açıklamada, "Sayın Ahmet Davutoğlu’nun hiçbir zaman telaffuz etmediği “DEAŞ terör örgütü değildir, sadece öfkeli çocuklardır.” ifadesini kasıtlı bir kampanyanın parçası olarak ulusal basında ve sosyal medya platformlarında kendisine atfederek paylaşanlara karşı yargı süreçleri başlatılmıştır" denildi. 

Yazılı bir şekilde yayınlanan açıklamada, ilgili sözlerin ‘gerçek dışı iddialar’ olduğu belirtilerek, “Bugün El Bab bölgesinde gerçekleştirilen operasyon da dahil olmak üzere sınır ötesi harekat hazırlıklarına da Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Hükümetin ve AK Parti’nin terör örgütleriyle mücadele etmeye devam ettiği hatırlatılan yazılı açıklamada Eski Başbakan Davutoğlu’nun “DEAŞ terör örgütü değildir, sadece öfkeli çocuklardır” şeklinde bir ifade kullanmadığının altı çizildi. 

KARA PROPAGANDA YÜRÜTENLERE DAVA AÇILACAK

Yazılı açıklamada, bu sözü Davutoğlu’na atıfla paylaşan basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarına dava açılacağı belirtildi: Gerçekler bu kadar açıkken Sayın Ahmet Davutoğlu’nun hiçbir zaman telaffuz etmediği ‘DEAŞ terör örgütü değildir, sadece öfkeli çocuklardır’ ifadesini kasıtlı bir kampanyanın parçası olarak ulusal basında ve sosyal medya platformlarında kendisine atfederek paylaşanlara karşı yargı süreçleri başlatılmıştır.

TAZMİNATLAR ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK

Eski Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasında önemli bir noktaya da işaret edildi. Açıklamada, açılacak davadan gelecek muhtemel tazminat paralarının da Fırat Kalkanı Harekatı'nda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine bağışlanacağı belirtildi. 

Yorumlar