Davutoğlu dün hedef gösterdi, bugün tebrik etti

Karadeniz'de bulunan doğalgaz konusunda ne diyeceği en çok merak edilen Davutoğlu, "Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Davutoğlu'nun "Emeği geçenler" dediklerinin başında, şu ana kadar 'nepotizm' diyerek hedef aldığı Bakan Albayrak geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu dün hedef gösterdi, bugün tebrik etti

Türkiye tarihi açısından bir dönüm noktası olan Karadeniz'deki doğalgazın bulunmasının ardından yorumu en çok merak edilen isimlerden biri de Ahmet Davutoğlu'ydu. Bilindiği gibi Davutoğlu, sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesini kastederek, "nepotizm" suçlamalarında bulunuyor, isim vermeden Bakan Berat Albayrak'ı eleştiriyordu. Doğalgazın bulunmasının baş mimarı ise Berat Albayrak oldu. Davutoğlu ise şu ana kadar hedef aldığı Albayrak'ı, "Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diyerek istemeden de olsa tebrik etmiş oldu. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Van 1. Olağan Kongresi'nde Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervinin bulunmasında emeği geçenleri tebrik eden Davutoğlu, çalışmaları yakından takip edeceklerini söyledi.

"Emek veren, çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum" diyen Davutoğlu "Devam etmekte olan arama çalışmalarında görev alan tüm görevlilerimize muvaffakiyetler diliyorum. Şimdi yapılması gereken bu doğal gaz kaynağı ile ilgili fizibilite, sondaj ve üretim çalışmalarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmak ve gereken adımları atmaktır" ifadelerini kullandı.

Gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan gereken adımları yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Davutoğlu, "Gölge kabinemiz olan Politika İzleme Kurullarımızın ilgili birimleri başta Enerji Politikaları izleme Kurulu olmak üzere gerekli çalışmaları yapmaya başlamıştır. Gerek sürecin bilimsel ve rasyonel bir şekilde yürütülmesi ve gerekse doğal gaz kaynağının milletimiz hayrına kullanılabilmesi için atılan her adımı yakından takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Yorumlar