Darphane Sertifikası yeni yatırım aracı oldu

Darphane Sertifikası parasının değerini korumak ve değerli yatırım yapmak isteyenler için yeni yatırım aracı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Darphane Sertifikası yeni yatırım aracı oldu

Darphane Sertifikası yeni bir yatırım aracı olarak piyasadaki yerini aldı. Aynı şekilde bugün Borsa İstanbul'da listelenmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yoluyla altına dayalı sertifika ihracını duyurdu. Bakan Nebati "Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahiplerinin altınlarını fiziki olarak da teslim alabileceğini duyurdu.

Twitter'dan açıklamada bulunan Bakan Nebati yatırım yapan tasarruf sahiplerinin altınlarını fiziki olarak teslim alabileceğini de söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklaması şöyle:

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz, vatandaşlarımıza yeni bir tasarruf aracı sunuyor. Darphanemiz, bugün itibarıyla Borsa İstanbul’da halka arz yolu ile altına dayalı sertifika ihraç edecek.

Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek.

Böylece vatandaşlarımızın tasarruf seçenekleri genişleyeceği gibi Hazine'nin Altın rezervlerinin üreticilerimizi ve ihracatçılarımızı yeni yatırımlar için fonlaması da sağlanacak.

Bu yeni tasarruf aracı ayrıca, ulusal paramız Türk Lirası’nın değerinin korunmasına da yardımcı olacak.

Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda bugünden itibaren doğrudan işlem görmeye başlayacak altına dayalı sertifikaların tüm vatandaşlarımıza ve ülke ekonomimize hayırlı olmasını diliyoruz.

BURSA İSTANBUL'DA LİSTELENMEYE BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından ihraç edilen Darphane Altın Sertifikası, Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen gong töreniyle ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı'nda işlem görmeye başladı.

Törene Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Uğur Boğday, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ve Darphane çalışanları katıldı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman törende yaptığı konuşmada, "Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz bugünden itibaren fiziki altına dayalı Darphane Sertifikalarını halka arz yolu ile ihraç edecek ve bu sertifikalar Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacaktır." ifadesini kullandı.

Altının, Türk yatırımcısı için çok önemli bir yatırım aracı olduğuna dikkati çeken Zaman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bununla beraber (altın) çoğunlukla kökeni ithal bir yatırım aracı noktasındadır. Bu nedenle amacımız büyük ilgi gören bu yatırım aracını mümkün olduğu kadar menkulleştirerek, ekonomiye katkısını daha yüksek hale getirmektir."

Zaman, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün bundan sonra da yeni ve inovatif ürünler geliştirmeyi sürdüreceğini ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde Darphane'nin yeni inovatif ürünlerle, özellikle altına dayalı yeni ürünlerle yakın bir sürede tekrar karşınıza çıkacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar