Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar, nasıl bir ülke, hayat pahalı mı?

Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ortalama ne kadar, en yüksek maaş hangi meslek alıyor, en düşük maaşları kimler alıyor?

Google Haberlere Abone ol
Danimarka asgari ücret 2022 nasıl bir ülke?

Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar, nasıl bir ülke, hayat pahalı mı veya bu ülkede bir asgari ücret uygulaması var mıdır? Danimarka'da maaşlar ortalama ne kadar, en yüksek maaş hangi meslek alıyor, en düşük maaşları kimler alıyor?

Dünyanın farklı ülkelerinden daha doğrusu yoksul ve az gelişmiş ülkelerinden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere gelişmiş ve zengin ülkelere gitmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artıyor. 

Güney Amerika'dan, Asya'dan ve Afrika ülkelerinden her gün onbinlerce insan Kuzey Amerika, Kanada, Avrupa ve Balkan ülkelerine doğru akın ediyor. Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar, nasıl bir ülke, hayat pahalı mı?

DANİMARKA'DA HAYAT NASIL?

Danimarka hayat standartlarının çok yüksek olduğu bir ülkedir. Bu nedenle hayat burada biraz daha pahalı sayılır. Örneğin burada her şey Türkiye'den daha pahalıdır; ancak maaşlar da ona göre yüksektir. Yani ortalama alım gücüne göre bakıldığında da yine Danimarka sadece Türkiye'den değil Avrupa Birliğinin de birçok ülkesinden iyi konumda bulunuyor.

Danimarka'da günlük hayat saat 9.00'da başlar, akşam saat 17'de sona erer. Genellikle bütün iş yerleri, kafe, restoran ve eğlence mekanları haricinde saat 17.00'de kapanmış olur. Hafta sonları da yine Cumartesi ve Pazar günleri tatile önem verilir. Ortalama yıllık 30 günlük bir izin hakkı bulunuyor. Dini bayramlarda bu bazen artabiliyor.

Danimarka'nın en tutulmayan, sevilmeyen ve tercih edilmemesini sağlayan neden ise günlerin kısa olması, sürekli yağışlı ve kapalı havaların hakim olmasıdır. Yani yılın büyük bir bölümünü karanlıkta geçirmek gibi bir durum söz konusudur.

Örneğin Danimarka'da yaşayanların D Vitamini eksikliği çok fazla olur, çünkü güneş enerjisinden daha az faydalanıyorlar.

Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar?
Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar?

 

Kimisi bu yolculukta başarılı olarak hayal ettiği ülkelere varıyor; kimileriyle yollarda perişan olup kalıyor. Kimileriyse umudunu tüketerek ülkesine, geldiği yere geri dönüyor. 

Giderek yaşlanan gelişmiş ülkelerin ise aslında bu göçmenlere büyük oranda ihtiyacı var. 

Yaşlı nüfusunun yapamadığı işleri gelen göçmenlere yaptırmak isteyen gelişmiş ülkeler, bu göçmenler arasından en işe yarayanları almak istiyor.

Kaçak yollarla bu ülkelere varan ve daha sonra bir şekilde mülteci statüsüne çıkanlar bu ülkelerin yaşlı nüfuslarınca yapılamayan işlere koşturuluyor. 

İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda, Danimarka gibi ülkeler mülteciler dışında bazen yakın veya komşu ülkelerden, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerden kalifiye alımlar yapmaya çalışıyor. 

Bu kalifiye alımlarda ise genellikle alınacak kişilerin meslek sahibi olması isteniyor.

En son Danimarka işçi alımı yaptığı haberleri internet medyasında bir anda bomba etkisi yarattı.

Danimarka'nın işçi alımı yaptığına yönelik haberler sonrasında insanlar bu ülkede çalışma hayaliyle bazı konuları araştırmaya koyuldu. 

Bu konuların başında ise maaşlar geliyor.

Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar?
Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ne kadar?

 

Peki, Danimarka asgari ücret 2022 maaşlar ortalama ne kadar, en yüksek maaş hangi meslek alıyor, en düşük maaşları kimler alıyor?

Danimarka'da asgari ücret uygulaması bulunmuyor. Ancak yine de bu ülkede en düşük ücret alan bir sınıf var. 

Bu sınıfın ücretlerini ise genellikle sivil toplum kuruluşlarının mücadelesi belirliyor. 

Danimarka'da vasıfsız işçi pozisyonunda çalışanlar genel olarak ortalama 25 bin Danimarka Kronu (62 bin 500 TL) maaş alıyor. 

Danimarka'da maaşı en yüksek meslekler ise bütün dünyada olduğu gibi doktorluk, mühendislik, avukatlık, bankacılık ve şirket yöneticilidir.

Bir doktor Danimarka'da aylık ortalama 100 bin kron kazanıyor. Bu da Türk lirasına göre 250 bin liraya denk geliyor.

Bir hemşire ortalama 50 bin DK maaş alıyor. Bu da yaklaşık 125 bin TL yapıyor.

Danimarka işçi alımından faydalanmak isteyenlerin öncelikle Danimarka vize başvuru işlemlerini yapması gerekiyor.

İşte detaylı bilgi:


 

Yorumlar

Kenan verdiginiz rakamlar BRUTTO rakamlar milleti heycanlandırmayın bosyere verilen rakamların nerdeyse yarisi kesintilere gidiyor, Sadece işçi vergisi kisinin durumuna ve konumuna göre en düşük %38 (gelir vergisi) kesilir artı diger kesintiler. yani haberde verilen rakamlar net elinize gececek diye kimse düşünmesin! Danimarka / Odense´den herkese selamlar
Emin İnal Bahçıvan vasıflı eleman
Mehmet Bozkurt İnşaat kalıp ustası yim
cengiz danimarka icin
Mustafa Caymaz Elektrik işi ustasıyim age öğe tedaşin işlerini yapıyorum yaşım 38