Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?

Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize için randevu nasıl alınır, nereden başvuru yapmak gerekiyor, vize kabul şartları nelerdir, kimler vize başvurusunda bulunabilir?

Google Haberlere Abone ol
Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, randevu?

Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, Danimarka'ya vize alabilmek için nereden başvuru yapmak gerekiyor, vize kabul şartları nelerdir, kimler vize başvurusunda bulunabilir?

Türkiye'den Danimarka'ya giderek çalışmak isteyen veya bu ülkede seyahat etmek isteyenler vize başvurusu yapmak istiyor.

Danimarka vize başvurusu nasıl ve nereden yapılacağı bu aralar en çok aranan konular arasında yer alıyor. 

Özellikle de Danimarka işçi alımı yaptığını duyan Türk vatandaşları, bu ülkeye nasıl gidebileceğinin yollarını araştırıyor. 

Avrupa ülkelerinde çalışmak isteyen, bu ülkeye iltica ederek burada işçi olarak oturum almak isteyenlerin öncelikle vize alması gerekiyor.

Vize almanın ise çeşitli şartları var. 

Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?

 

Peki, Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, nereden başvuru yapmak gerekiyor, vize kabul şartları nelerdir, kimler vize başvurusunda bulunabilir?

Öncelikle Danimarka'ya gitebilmek için gerekli olan vize türlerine bakalım.

Çünkü birçok vize türü bulunuyor.

İşte o vize türlerinden bazıları: 

Hizmet (gri), hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaportu bulunan T.C. vatandaşları 3 ay ile sınırlı olmak koşulu ile Danimarka’da vizesiz seyahat edebilmektedir. Ancak umuma mahsus (bordo) pasaportu bulunanların Danimarka seyahati için vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Seyahat amacına ilişkin ise bazı vize türleri bulunmaktadır.

C TİPİ (KISA SÜRELİ) VİZE

C tipi vize türü Danimarka’yı kısa süreli ziyaret edeceklerin alması gereken vizedir. 90 gün kalma sınırı bulunan bu vize türünün bir diğer adı da Schengen vizesidir.

Danimarka’ya gidecek olan hizmet (gri), hususi (yeşil) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Danimarka Schengen vizesi almasına gerek yoktur. Bu pasaport sahibi kişiler 180 gün içinde 90 güne kadar Danimarka’ya seyahat edebilmektedir.

Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?
Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?

 

Ancak umuma mahsus (bordo) pasaportu bulunan kişilerin Danimarka ziyareti için Schengen vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Alacakları Schengen pasaportu ile yine 90 güne kadar ülkeyi ziyaret edebilirler.

DANİMARKA TURİSTİK VİZESİ

180 günde 90 gün ile sınırlı olarak Danimarka’ya turistik seyahat gerçekleştireceklerin başvurması gereken vize türüdür. Turistik vizeye başvuranların ülkede uzun süreli kalması ya da çalışması yasaktır.

DANİMARKA TİCARİ VİZELER İLE İŞ VE FUAR ZİYARETİ VİZELERİ

90 günden daha az sürede Danimarka’da ticari anlaşmalar yapacak, iş ve fuar ziyaretlerine katılacak kişilerin bu vizeye başvurması gerekmektedir. Genel vize evraklarının yanı sıra Danimarka’daki kurum/organizasyondan davet mektubu alınmalıdır.

DANİMARKA AİLE, AKRABA, ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ

Danimarka’da yaşayan ailesine, akrabasına ya da arkadaşına ziyaret gerçekleştirecek olanlar karşı taraftan aldıkları davet mektubu ile bu vize türüne başvuru yapmalıdır. Danimarka’da kalış süresi yine 180 gün içerisinde 90 gün ile sınırlıdır.

DANİMARKA KÜLTÜREL, SPORTİF FAALİYET VE KONFERANSA KATILIM VİZESİ

Sporcuların ya da Danimarka’daki konferanslara ya da kültürel faaliyetlere katılacak kişiler, Danimarka’daki organizasyona katılım belgelerini resmî olarak vize başvurusunda sunmalıdır. Bu vize türünde ülkede kalış süresi 90 gün ile sınırlı tutulmaktadır.

DANİMARKA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA VİZESİ

90 günden daha uzun bir süre Danimarka’da kalacak ve ülkede eğitim görecek, ücretsiz staj yapacak kişilerin alması gereken vize türüdür. Danimarka’daki okuldan ya da staj yapılacak yerden alınacak davetiye veya güvence gerekli olan evraklar arasındadır.

D TİPİ (UZUN SÜRELİ) VİZE

Danimarka’da aile birleşimi yapacak, çalışacak ya da okuyacak öğrencilerin uzun süreli vize başvurusu yaparak ülkeye gitmesi gerekmektedir. Bu vize türüne ayrıca din adamları da dahil edilmektedir. Uzun süreli kalmak isteyen kişilerin kalacakları amaçlarına göre farklı evrak listesi bulunmaktadır.

DANİMARKA TRANSİT VİZESİ

Danimarka’dan Schengen bölgesine dahil olmayan bir başka ülkeye geçiş yapılacak ise transit vize alınmalıdır.

DANİMARKA VİZE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Danimarka vizesi için gerekli olan evrakların; eksiksiz, güncel tarihli ve başvuru sahibinden imzalanmış olması gerekmektedir. Eksik evrak ya da yanlış bilgi vize alma sürecini uzatabileceği gibi vize reddine de yol açabilir.

Danimarka vizesi almak için seyahat takviminden en geç 15 gün, en erken 3 aya kadar vize randevusunun alınması gerekmektedir.

Pasaport, Danimarka seyahati dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır ve son 10 yıl içerisinde verilmelidir.

Pasaportun yıpranmamış olması ve Danimarka vizesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

Kızlık soyadının bulunduğu pasaport ile başvuru yapanların başvurusu kabul edilmemektedir. Kişi, evlendikten sonraki soyadı ile yeniden pasaport çıkartmalıdır.

Son 5 yıl içinde Schengen vizesine başvurmamış kişilerin parmak izi vermesi gerekmektedir. 5 yılı geçen parmak izleri geçerliliğini kaybeder.

DANİMARKA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Danimarka’ya turistik amaçlı seyahat edecek işsizler, işverenler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkârlar ve serbest meslek mensupları, emekliler ve öğrencilerin vize başvurusu için bazı evrakları tamamlaması gerekir.

Başvuru sırasında istenen evraklar:

Pasaport

Danimarka Schengen vizesi başvuru formu

Vize talep dilekçesi

2 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, başka bir vize için kullanılmamış, beyaz fonda, 35x45 mm ölçülerinde)

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

Ziyaret takvimini kapsayan seyahat sağlık sigortası

Uçak ve konaklama rezervasyon belgeleri

Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait, ilgili bankadan ıslak imzalı ve kaşeli)

Son 3 aya ait maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (İşveren kurum tarafından imzalı ve kaşeli. Sigortalı çalışanlar için geçerlidir)

Faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirkülerinin fotokopisi, SGK/Bağ-Kur hizmet dökümü (İşverenler için geçerlidir)

Öğrenci belgesi

Emeklilik belgesi (Banka hesap özeti veya emekli defteri)

Varsa araç ruhsatı, kira gelirleri, tapu vb.

Kabul mektubu (Danimarka’da katılması planlanan üniversite ya da akademik kurumdan)

Muvafakatname (18 yaş altındaki öğrencilerin ebeveynleri tarafından hazırlanacak olan noter tasdikli belge)

Sponsor dilekçesi (İşsizler ya da öğrencilerin Danimarka seyahatini karşılayacak kişilerin hazırlaması gereken dilekçe)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Öğrenciler ya da ev hanımları gibi aylık sabit bir geliri bulunmayan kişiler, sponsor desteği alarak Danimarka’ya seyahat gerçekleştirebilmektedir. Bunun için sponsor olacak kişinin başvuru yapan kişinin 1. derece yakını olması şartı aranmaktadır. Sponsorun, konsolosluğa hitaben bu seyahate sponsor olacağını dilekçe ile belirtmesi ve gelirini resmî belgeler ile açıklaması gerekmektedir.

Sigortalı çalışmayanların ya da öğrencilerin banka hesaplarında yeterli miktarda parası var ise sponsor desteği almadan da seyahat gerçekleştirebilmektedir. Bu durumda yine 1. dereceden yakının dilekçe yazması gerekmektedir.

DANİMARKA VİZE BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Danimarka Schengen vizesine başvuru aşamasında ödenmesi gereken zorunlu vize harcı bulunmaktadır. Tüm Schengen vizeleri için geçerli olan ücret Danimarka için de aynıdır. Vize harcının yanı sıra vize danışmanlık ücreti de vize merkezleri tarafından alınabilmektedir. Bu danışmanlık ücretine fotoğraf, başvuru formu, kurye, fotokopi vb. işlemler dahildir.

Mart 2020 itibarıyla geçerli güncel ücretler şu şekildedir:

Vize harç ücreti: 80 euro

6-11 yaş arası çocuklar için vize harç ücreti: 40 euro

6 yaşından küçük yaştaki çocuklar ve diplomatik pasaportu olanlar vize harç ücretinden muaf olsalar bile vize harcının bazı durumlarda yatırılması gerekebilir. Başvuru, konsolosluk tarafından işleme alındığı an ise yatırılan ücret başvuru sahibine geri verilmektedir.

BAŞVURU MERKEZLERİ

Danimarka Büyükelçiliği

Adres: Yukarı Dikmen Mahallesi Turan Güneş Bulvarı No.: 106 Yıldız Kule İş Merkezi Kat: 22 06550 ANKARA

Telefon: +90 312 408 33 00

Yetki Alanı: Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük

İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Trump Towers Büyükdere Cad. No.: 1 Kule 2 D: 463 34387 Şişli/İSTANBUL

Telefon: +90 212 359 19 00

Yetki Alanı: Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne

İzmir Fahri Konsolosluğu

Adres: Akdeniz Caddesi Reyent İşhanı 1/702 Pasaport /İZMİR

Telefon: +90 232 489 54 01

Yetki Alanı: İzmir, Manisa, Uşak, Muğla, Aydın

RANDEVU NASIL ALINIR?

Danimarka vizesi almak için öncelikle vize randevusu almak gerekmektedir. Temsilcilikler direkt olarak başvuruyu kabul etmedikleri için yetkili kıldıkları vize merkezleri ya da acentelere aracılığı ile randevu alınması gerekmektedir. Konsolosluklar sadece uzun süreli vize başvurularında şahsen alınan randevuyu kabul etmektedir.

Belirlenen seyahat tarihi öncesinde vizenin çıkması için randevunun en geç 15 gün içerisinde alınması gerekmektedir. Konsolosluklar kimi zaman yoğun olduğundan ya da özel günler hizmet vermemesinden dolayı bu süreç uzayabildiği için en erken yolculuktan 3 ay öncesine kadar randevu alınmalıdır.

Randevular her ilin yetkili temsilciliklerinden alınmalıdır. Yetki bölgesinde olmayan konsolosluklara yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Danimarka vize sonucu 15 iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Ancak başvuru; Danimarka Göçmenler Bürosuna gönderilmişse bu süre 30 güne kadar çıkabilmektedir. Temsilciliklerin yoğunluğu, olası aksilikler ya da özel günler dikkate alınarak başvuru yapılmalıdır.

DANİMARKA NEREDE, DİLİ NEDİR?

Danimarka veya resmî adıyla Danimarka Krallığı (Danca:  Danmark (yardım·bilgi)), Kuzey Avrupa'da bir İskandinav ülkesidir.

İskandinav ülkelerinin en güneyinde yer alan Danimarka'nın büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerindedir. Başkent, Danimarka adalarının en büyüğü olan Sjælland'ın üzerinde kurulmuştur. Sjælland, dar bir boğaz olan Sont Boğazı ile İsveç'ten ayrılır. Ayrıca, (bir köprü ile Jylland'a bağlı olan) Fyn, Lolland, Falster, Langeland ve Baltık Denizi'ndeki Bornholm adaları da Danimarka'ya aittir.

Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?
Danimarka vize başvurusu nasıl yapılır, vize randevusu nasıl alınır?

 

Danimarka Krallığı anayasal olarak Danimarka'yı ve Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki iki özerk bölge olan Faroe Adaları ve Grönland'ı içeren üniter bir devlettir. Danimarka, 2020 itibarıyla toplam 42.943 kilometre karelik (16.580 sq mi) ve Grönland ve Faroe Adaları dahil toplam alan 2.210.579 kilometre karelik (853.509 sq mi) bir alanı kaplar.[7] Danimarka'nın nüfusu ise 2020 itibarıyla 5,83 milyondur.


 

Yorumlar

Etem çelik Vize başvurusu
BURAK OTO AKSESUAR ÜZERİNE
enver bey her türlü inşaat üzeri bilgim var irtibat için [email protected] dan ulaşa bilirsiniz
Firuze Eğitmenim ve ticaret deneyimim de var. Uygun görülen herhangi bir sektörde ve herhangi bir departman da çalışabilirim.
Muzaffer Kara Forklift operatörü vinç operatörü