Cumhurbaşkanı Erdoğan "bırakma" mesajı mı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da yaptığı konuşmada, "2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan "bırakma" mesajı mı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez "siyaseti bırakma" mesajı verdi. Samsun'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te son kez destekten sonra bayrağı gençlere teslim edeceklerini söyledi. Erdoğan, "2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz." dedi. 

Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

En son eylül ayında TEKNOFEST için geldiğimiz Samsun'a bir kaç aylık ayrılığa rağmen hasret kaldık. Bugün Samsun'da hem sizlerle hasret gidermek hem de tamamlanan yatırımların resmi açılışı için bir aradayız. Şu katılıma bak, aldığım resmi rakam hamdolsun 100 bini yakaladı.

Havalimanından buraya zaten cadde boyu Allah razı olsun Samsunlu kardeşlerimizle el ele gönül gönüleydik. Eğitimde yatırım tutarı 817 milyon lirayı bulan anaokulundan liseye her kademede 799 derslik 9 atölye ve 400 kişilik pansiyondan oluşan 66 projeyi bugün resmen açıyoruz. 19 Mayıs Üniversitesi'nin mühendislik fakültesinin ek binası ile sağlık uygulama ve araştırma merkezi yoğun bakım ünitesinin de yer aldığı 213 milyon liralık yatırımın açılışını yapıyoruz. Samsun Üniversitemizin dünürüm Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere 60 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Ballıca Kampüsü'ndeki 6 ayrı projesinin resmi açılışını yine bugün gerçekleştiriyoruz.

Sağlıkta, Vezirköprü 150 yataklı devlet hastanesi ve 20 üniteli diş merkezinin, 25'er yataklı Salıpazarı, 19 Mayıs Kavak devlet hastanelerinin çeşitli ilçelerimizdeki sağlık merkezlerinin açılışını yine bugün yapıyoruz. Fakat durmak yok. Bugün bir başka önemli adım. Asarcık Kavak yolunun tamamlanan 25 kilometrelik kesimini ve Havza tarihi Kurt Köprüsü yolunu hizmete sunuyoruz. Laf değil icraat icraat. Çeşitli kurumlarımızın hizmet binalarını, organize sanayi bölgelerimizin alt yapı yatırımlarını, enerji yatırımlarını, çiftçilerimize verilen hibe desteklerini, restorasyonları, yurt binalarını yine buradan hizmete açıyoruz.

Büyükşehir belediyemizin feribottan elektrikli otobüs sistemine, akıllı trafik güvenliği projesinden araç filosunu güçlendirmeye, alt yapı yatırımlarından sosyal hizmet birimlerine kadar geniş bir alanda tutarı 2 milyar 742 milyon lirayı bulan 50 ayrı yatırımın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde ilçe belediyelerimizin çok sayıda yatırımının açılışını yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmi açılışını yaparak Samsun'un büyümesi, gelişmesi, kalkınması yolunda yeni bir adımı daha atıyoruz. Burası Samsun, burası istiklalimizin, istikbalimizin adımının atıldığı yer. Elbette Samsun'a yaptığımız yatırımlar bunlardan ibaret değil. Ne diyor Samsun'un evladı Orhan Gencebay, o da bugün bizimle olacaktı fakat rahatsızlığı sebebiyle maalesef gelemedi. Biz de o zaman eseri ile onu analım diyoruz; Aşk gönüle dolunca, sevenler kavuşunca yaşamak ne güzel.

Samsun'a bugüne kadar yaptığımız eser ve hizmetleri kısaca hatırlatmak istiyorum. Son 20 yılda şehrimize güncel rakamla 56 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Öyle dile kolay icraat icraat.

Eğitimde 5 bin 686 adet yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesi'ni şehrimize kazandırdık.

Gençlik ve sporda 12 bin 767 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 102 adet spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda, Samsunlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 6 milyar lira kaynakla destek olduk.

Sağlıkta, toplamda 2 bin 93 yataklı 21 hastane dahil şehrimize 42 adet sağlık tesisi yaptık. Halen 900 yataklı Samsun Şehir Hastanemizle birlikte 5 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz.

Çevre ve şehircilikte, TOKİ eliyle Samsun'da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdik. Samsun'da İlk Evim projesi kapsamında 4 bin 450 konut daha inşa edecek 5 bin alt yapısı hazır müstakil ve müşterek arsa verecek. İlk İş Yerim kampanyası ile de 100 yeni iş yeri yapacağız. Şehrimiz için 3'ünü hizmete aldığımız 6 millet bahçesi projemiz bulunuyor. 

Ulaştırmada, 120 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye ulaştırdık. Yapımı süren Ladik, Taşova yolunu Samsun Bafra arası ile Samsun çevre yolundaki çalışmaları 2023 yılında tamamlıyoruz. Samsun Sivas arasındaki demir yolunun modernizasyonunu yaparak yaklaşık 9 saat süren yolu 5,5 saate indirdik.

Tarım ve ormanda, şehrimize 9 baraj, 1 içme suyu tesisi, 14 sulama tesisi, 115 dere ıslahı ve 5 hidroelektrik santrali inşa ettik. Tamamladığımız sulama projeleri ile Samsun'da toplam 562 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesislerimizle toplam 111 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız. Samsunlu çiftçilerimize toplamda 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

Sanayi ve teknolojide, 4 yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 4 arge merkezi kurduk. Samsunlu işverenlerimize toplam 3 milyar lira tutarında prim teşviği verdik.

Enerjide, yaklaşık 333 bin doğal gaz abonesi olan Samsun ve 14 ilçesine doğal gaz arzını sağladık. Asarcık ve Salıpazarı'nı da doğal gaza kavuşturacağız. Samsun'u sahip olduğu potansiyeli en üst düzeyde kullanabilmesi için samimiyetle desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye'yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyoruz, en kısa sürede 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz.

2023'te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz.

Büyüklerimizden devraldığımız Türkiye ile gençlerimize devredeceğimiz Türkiye arasındaki asırlık farkı akıl ve vicdan sahibi herkes görmektedir.

Parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var, bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız?

Türkiye'yi 81 vilayet ve 85 milyon vatandaşıyla eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete her alanda birinci lige çıkaracak eserlere kavuşturduk.

Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Yaşanan her küresel kriz ülkemizin gücünün daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Sadece PKK ve FETÖ terör örgütlerinin ülkemize maliyeti bile tek başına onlarca yıla bedeldir. Türkiye, içindeki mankurtları tasfiye ettikçe kendine gelmiştir.

Yorumlar