Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Coşkun Yıldırım'ın kim ve nereli olduğu soruları İyi Parti İstanbul İl Kongresinden sonra merakla gündeme getirildi. Coşkun'un aslen Erzincanlı olduğu öğrenilirken, Buğra Kavuncu'nun neden görevi bırakıtığı da merak edildi.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Coşkun Yıldırım İyi Parti İstanbul İl Başkanı seçildikten sonra başta siyaset dünyası olmak üzere birçok kesm tarafından "Kimdir, nerelidir, kaç yaşında" soruları merakla soruldu. İyi Parti İstanbul İl Teşkilatının seçime gitmesi ve mevcut başkan Buğra Kavuncu'nun yerine Coşkun Yıldırım'ın seçilmesi sonrasında gözler yeni başkanın kim olduğuna çevrildi. Hal böyle olunca da siyaset gündemini takip edenler, "Coşkun Yıldırım kimdir" sorusunu soramadan edemiyor.

İyi Parti'nin İstanbul teşkilatının başında bulunan Buğra Kavuncu'nun yerine Coşkun Yıldırım seçildi. 

COŞKUN YILDIRIM KİMDİR?

Coşkun Yıldırım 1964 yılında Erzincan'da doğdu.

Yıldırım, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde "Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği" Bölümü'nü bitirdi.

Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

Yüksek Lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi’nde "Sosyal Yapı-Sosyal Değişim" üzerine tamamlayan Yıldırım, gayrimenkul ve inşaat sektöründe çalıştı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olan iki dönem de Genel İdare Kurulu üyeliğinde bulunan Yıldırım, ayrıca 2018'de yapılan 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul 2'nci Bölge 5'inci sıradan aday oldu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldırım’ın, Erzincan Kültür Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliği bulunuyor.

BUĞRA KAVUNCU NEDEN BIRAKTI?

2023'te yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olacak İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yeni dönem başkanlık için aday olmadı. İYİ Parti İstanbul İl Başkan Adayı Coşkun Yıldırım, delegelerin oylarıyla İYİ Parti İstanbul 3. Olağan İl Kongresi’nde yeni İl Başkanı seçildi.

Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Coşkun Yıldırım kimdir, nerelidir, kaç yaşında

 

Yıldırım, yeni görevi için heyecanlı olduğunu ve partisi için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Buğra Kavuncu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İstanbul 3. Olağan İl Kongre'mizi büyük bir birliktelik örneğiyle, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni yönetimimizi şimdiden tebrik ediyor, bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

KAVUNCU FETÖ ÜYELİĞİYLE SUÇLANMIŞTI

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, İyi Parti'den ayrılan Ümit Özdağ tarafından, "FETÖ üyesi olmakla" suçlanmıştı. 

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğan Buğra Kavuncu, baba tarafından aslen Adana Ceyhanlıdır.

Kanada'da başladığı öğrenim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu'nda devam eden Buğra Kavuncu, Ortaokulu ise Namık Kemal Ortaokulu'nda Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden 1996 yılında mezun olan Kavuncu, Üniversiteyi bitirdikten sonra, yurtiçi ve yurtdışında satış-pazarlama ve yatırım alanında faaliyetlerde bulundu.

Profesyonel anlamda iş hayatına 2006 yılında BASF şirketinde başlayan Buğra Kavuncu, BASF Const-ruction Chemicals Central Asa LLP’de, 2008-2010 yılları arasında ise BASF Central Asa’da Genel Müdür olarak çalıştı. 1997 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrinde genç bir girişimci olarak iş hayatına atılan Saltuk Buğra Kavuncu, ortaklarıyla beraber kurduğu şirketin büyüterek Orta Asya’da bilinen bir marka haline getirdi. İş hayatında başarılı bir performans gösteren Kavuncu, uluslararası bir firmada üst düzey yönetici olarak 13 yıl boyuncu Orta Asya’da ve yaklaşık 3 yıl İsviçre’de görev yaptı.

Buğra Kavuncu, 2016 yılından beri çok uluslu bir şirketin, Türkiye ve Azerbaycan CEO’sudur. Kavuncu, 30 Mart 2018 tarihinde bu görevinden istifa ederek, yönetim, sanayi ve ticaret alanındaki uluslararası birikim ve tecrübelerin ülkesi için değerlendirdi.

Üniversite yıllarından itibaren, Türkiye ve Kazakistan’da farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alarak, profesyonel yaşantısının yanı sıra sosyal hayata da katkı sağlayan Kavuncu, İngilizce, Rusça ve Kazakça bilmekte olan Kavuncu, evli ve 3 çocuk babasıdır.” 


 

Yorumlar