Çin'de 1 Mayıs tatil havasında kutlanıyor

Dünyanın birçok yerinde şiddetli eylemlere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Çin’de tatil havasında kutlanıyor. Halk, 4 günlük tatili, sevdikleriyle birlikte parklara ve eğlence yerlerine giderek değerlendiriyor. Çin’de 30 Nisan- 3 Mayıs...

Google Haberlere Abone ol
Çin'de 1 Mayıs tatil havasında kutlanıyor

Dünyanın birçok yerinde şiddetli eylemlere sahne olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Çin’de tatil havasında kutlanıyor. Halk, 4 günlük tatili, sevdikleriyle birlikte parklara ve eğlence yerlerine giderek değerlendiriyor. Çin’de 30 Nisan- 3 Mayıs arasında gerçekleşecek tatil boyunca trenle 36 milyonun üzerinde yolcunun taşınması bekleniyor.

Bayramı fırsat bilerek eşi ve çocuğuyla birlikte Pekin’in en büyük parklarından birine gelen Chen isimli Çinli baba, zaman kısıtlı olduğu için tatili genelde parklara gelerek değerlendirdiğini söyledi. Başka şehirde yaşayan anne ve babasını bayramda görme imkânı olmadığını da kaydeden Chen, parkların kendisi için en uygun mekân olduğunu ifade etti.

Rıtan Park ise Pekin’de halkın bayramını geçirdiği bir başka mekân. Burada Afrikalı gençlerin yaptığı müzik gösterisi Çinlilerin beğenisini kazandı. Diğer yandan, çocuklar yapay gölde balık tutarken, bazı sporseverler de geleneksel Çin sporunu icra etti.

CİHAN

Yorumlar