Cilt lekelerine maske, doğal tarifler

Cilt lekelerine maske tarifleri ve doğal tarifler arayanlar için cilt lekelerine maske tarifleri haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Cilt lekelerine maske, doğal tarifler

Cilt lekelerine maske önerileri ve doğal tarifler. Cildimiz dış etkenlere bağlı olarak zamanla lekeleniyor. Cilt lekeleri doğal olmayan sonradan olan bir durumdur. Kişiden kişiye sebepleri ve etkileri farkılık gösterir. Peki cilt lekelerinden kurtulmak mümkün mü? İşte cilt lekelerine maske tarifleri, lekelerden kurtulmak için doğal yöntemler.

Zamana ve dış etkenlere bağlı ciltte oluşan lekeler kaderiniz değil. Cilt lekelerinden kurtulmak mümkün. Peki cilt lekelerine maske nasıl hazırlanır, en etkili yöntem denir, cilt lekelerine doğal tarifler nelerdir? İşte cilt lekelerine maske tarifleri...

Cilt lekelerinden kurtulmak için 2 yöntem vardır. Birincisi kozmetik ürünler, ikincisi doğal tarifler. Haberimizde iki yöntem için de öneriler sunulmuştur. 

Evde hazırlanabilecek doğal tarifler düzgün ve sürekli uygulandığı etkili sonuçlar verir. Öncelikli şart ise cildi güneşten korumak. Bunun için mutlaka yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Benim sizlere önerebileceğim Sebamed marka güneş koruyucu 50+ faktör kullanabilirsiniz. İkinci dikkat edilmesi gereken önemli husus bol su içmek.

Aşağıda cilt lekelerine maske tariflerini bulabilirsiniz. Cildinizin hassasiyet durumuna göre cildinizie uygun olanı seçip uygulamanızı öneririm.

CİLT LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Cilt Lekelerine Doğal Çözüm Bal ve Limon Maskesi

Bal en doğal nemlendiricilerden biridir. Vitamin bakımından da oldukça zengin içeriği olan balı doğal maskelerin çoğunda kullanırız. Limon ise asitli yapısı ile lekelere çözüm üretir. 

Bal ve limon maskesi için oran ise 2'ye 1 dir yani 2 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı limon. Bu oranı ihtiyacınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Her ikisni karıştırıp lekeli cilde kalıp şeklinde sürün ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile bolca durulayın maske sonrası cilde nemlendirici uygulayabilirsiniz. Haftada bir kez uygulanması uygundur.

Cildi Canlandırın: Bal ve Tarçın Maskesi

Bal ve tarçının antibakteriyel özelliği ciltteki sorunları ortadan kaldırır. Özellikle sivilce sorunu yaşıyorsanız bu muhteşem ikiliyi denemelisiniz. 

Oranı: 2'ye 1 aynen bal ve limon maskesinde olduğu gibi maskenizi hazırlyarak uygulayabilirsiniz. Bekleme süresi ise 10 dakika yeterlidir. ardından bol ılık su ile durulayıp nemlendirin.

Lekeli cilde bal ve çilek maskesi

4-5 tane çilek ve 1 tatlı kaşığı kadar balı karıştırarak hazırlayabileceğiniz bu maske çileğin asidik içeriği sayesinde özellikle güneş lekelerinden kurtulmanızı sağlar. Ciltte bekleme süresi yaklaşık 20 dakika. Ardından bol su ile durulayın ve nemlendirin. Haftada bir ya da 2 kez kullanılabilir.

Daha aydınlık bir cilt için: Karpuz ve Pirinç Maskesi

Bu maskeyi hazırlamak için tek ihtiyacınız olan. 2 dilim karpuz ve 1 yemek kaşığı pirinç. Akşamdan maskenizi hazırlayıp buzdolabında dinlendirmelisiniz. 2 dilim karpuz iyice püre haline getirilir, içine 1 yemek kaşığı pirinç eklenir ve kabın ağzı kapatılırak buzdolabında bir gece bekletilir. Ardından yüze kalıp halinde sürülür ve 15-20 dakika kadar bekletilerek durulanır ardından cilt nemlendirilir.

Cilt lekeleri için doğal yöntemler

İnatçı cilt lekelerine çözüm: Sirke

Oranı: 1'e 1 

Herhangi bir öçek ile ölçtüğünüz sirke ve bir o kadar da suyu karıştırarak etkili bir cilt lekesi toniği hazırlayabilirsiniz. Pamuk yardımı ile cildinizi tamponlayarak uygulayabilirsiniz. Bekleme süresi; 10 dakika. Ardından su ile durulayın.

Karbonat, Limon ve Zeytinyağı mucizesi

Güneş lekeleri için muhteşem çözüm. 1 tatlı kaşığı karbonat, 4damla limon suyu bir tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırılarak cilde ince bir tabaka halinde sürülür. 5 dakika ciltte bekletilir saha sonra peeling yapar gibi cild ölü deriden temizlenir. Ardında durulanır. Bu maske cilt rengini açarak, lekelerden arındırır. 

Cilt Rengini Açan ve Lekelerden Kurtaran Maske

Öncelikle hazırlayacağımız doğal tonik ile cilt gözeneklerinin açılması sağlanır. 1 Tatlı kaşığı gülsuyu ve 1 tatlı kaşığı süt karıştırılarak tonik hazırlanır. Pamuk yardımı ile cilde uygulanır.

İkinci Aşama: Domates ve pirinç unu ile hazırlanan renk açıcı maske.

Domates ortadan ikiye kesilir ve üzerine bir kaşığı pirinç unu serilir. Domates direk bu şekilde cilde ileri geri sürtülerek uygulanır. Her seferinde üzerindeki pirinç unu yenilenebilir. Bu şekilde tüm cilt temizlenerek bu karışımın cildin alt kısımlarına ulaşması sağlanır. Ardından domates ile sürtünmeden kaynaklı maskemsi kıvam alan pirinç unu cilde ince bir tabaka halinde sürülür ve 5 dakika beklenir. Ardından durulanır. Durulama işleminden sonra nemelendirici ile nemlendirilir. Bu maske hafta içi hergün 7 gün boyu uygulanmalıdır.  Bir hafta sonunda renginizin açıldığını göreceksiniz.

Cilt lekelerine maske

Bebeksi Cilt İçin Maske

1 tatlı kaşığı sumak, 1 yemek kaşığı maden suyu karıştırılarak 10 dakika bekletilir. Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı beyaz kil bi kaba alınır, ardından içine 1 çay kaşığı silme türk kahvesi karıştırılır diğer tarafta bekelttiğimiz sumak ve maden suyu karışımı ilave edilir. Karıştırılarak maske kıvamına getirilir. Kalın bir kıvam alan maske cilde tabaka halinde sürülür. Kuruyana kadar beklenir. Ardından tarifini vereceğimiz doğal tonik tarifi cilde uygulanır. Maske karışımı her seferinde taze hazrılanmalıdır.

Tonik için;

Çay bardağının 6/1'i kadar gülsuyu ve 6/1 i kadar elma sirkesi karıştırılır. Leke olan bölgeye hafif vurgulayarak uygulanır. Hazırlanan bu karışım bir hafta buzdolabında bekletilir.

 

Yorumlar