Cilt beyazlatma nasıl yapılır yöntemleri nelerdir?

Cilt beyazlatma nasıl yapılır? Bebek teni gibi yumuşak, pürüzsüz, parlak ve pamuk gibi bir cilde kavuşmak hayal değil. Pahalı kozmetik yöntemlerine hiç gerek yok. İşte size doğal parlaklığını ve pürüzsüzlüğünü kaybeden cildi tekrar bebeksi görünüşe kavuşturmanın yolları.

Google Haberlere Abone ol
Cilt beyazlatma nasıl yapılır?

Cilt beyazlatma, güzel görünmeyi seven ve bakımlı olmaya özen gösteren kadınların başvurduğu bir bakımdır. Kış aylarına girdiğimiz şu sıralarda, soğumaya başlayan havaların etkisi olarak cildimiz kurumaya başladı. Yazdan çıkan cildimiz, sonbaharın etkisi ile esen rüzgarlarla kurudu ve renk değiştirdi. Güneş, rüzgar, soğuk gibi etkilerle normal rengini kaybedip kararan ve lekenen cildi özenli bir bakım ile eskisinden de parlak ve canlı hale getirmek mümkün. İşte cilt bakım maskeleri ve cilt beyazlatma yöntemleri...

Doğduğumuzda sahip olduğumuz o yumuşacık, pürüzsüz ve kusursuz cildimiz, zaman içinde birçok nedenden dolayı deformasyonlara uğruyor, güneş ışığından tutun da kimyasal ve çevresel farklı farklı sebeplerden dolayı kararıyor. İşte o bebeksi cildimize yeniden kavuşmaksa biraz hayal gibi duruyor.

Pahalı yöntemlere gerek kalmadan evde hazırlanabilecek ve ucuza mal olan mazlemelerle cilde derinlemesine bir bakım yapmak ve canlılık kazandırmak mümkün.

Cilt beyazlatma ve cildi sağlığına kavuşturma yöntemleri

Doğal bir harika yoğurt maskesi

Her evde bulunan bir malzeme yoğurt. Yoğurt cilde en iyi gelen besinlerden biri. İçerdiği laktik asit cildi beyazlatmaya yaradığı gibi cildin ihtiyacı olan nemi de sağlıyor. 

Yoğurt Maskesi Yapılışı

Cildin beslenmesi ve parlaklık kazanmasını sağlamak amacıyla doğal sütten mayalanan yoğurt kullanılması tavsiye edilir. Doğal mayaladığınız yoğurdu bakım yapmak ve rengini açmak istediğiniz cildin tamamına sürün ve kurumasını bekleyin tamamen kuruduğuna emin olduktan sonra ılık suyla temizleyin. Yaklaşık bir hafta düzenli uyguladığınızda farkı göreceksiniz

Yoğurt maskesi sade uygulanabileceği gibi içine bir kaç damla limon suyu sıkıp yulaf unu ekleyerek de yapılabilir. Bu karışımı yine beyazlatmak istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Yoğurt, limon ve yulaf unundan oluşan bu karışımı 2-3 günde bir cilde uygulamak yeterli.

Cilt Dostu Limon ile Cilt Beyazlatma

Zamanla kararan koltuk altı genital bölge, diz ve dirsekler doğru bakım yapıldığında renkleri açılır ve daha sağlıklı bir görüntü alırlar. Yoğurt gibi faydalı diğer bir bakım ürünü ise limondur. Taze limonu elinizce iyice ovarak yumuşamasını sağlayın ve hafif sulandırıp renginin açılmasını istediğiniz bölgeye ovalayarak uygulayın ve durulamadan önce en az yarım saat bekeleyin. Zamanla farkı göreceksiniz.

Cilt Parlaklığı için Portakal ve Zerdaçal Karışımı

Portakal içerdiği asit ve mineraller sayesinde cildin ihtiyacı olan ve zamanla kaybettiği mineralleri geri kazandırır. Portakal suyu ve zerdaçalı kına gibi bir kıvam alana kadar karıştırıp istediğiniz bölgeye uygulayın ve en az 1 saat kurumasını bekleyin. Farkı hemen fark edeceksiniz.

Nohut ve Gülsuyu Maskesi

Nohut tozu ve gülsuyu ile hazırlayacağınız maskeyi cildinize nazikçe uygulayın portakal ve zerdaçal karışımda olduğu gibi kurumasını bekleyin ve ardından ılık su ile durulayın. Cildi pürüzsüzleştiren ve ölü derisinden arınmasını sağlayan bu karışım zamanla daha açık renkli bir tene sahip olmanızı sağlayacak.

Cilt dostu Aloe Vera Jeli

Aloeveraın cilt üzerindeki olumlu etkileri herkes biliyor. Aloevera yapraklarındaki sıvıdan elde edeceğiniz jelin cilt rengini açtığını biliyor muydunuz? Bu jeli direk cilde uygulamanız istediğiniz sonucu almak için yeterli. 

Aloe vera, birçok evde annelerin yetiştirdiği, özellikle geçmişte hemen her evde olan bir bitki aslında. bu bitkinin yapraklarından elde edilen jel de başlı başına bir mucize desek yanlış olmaz. Cilde birçok faydası bulunan bu jel, ten renginin açılmasına da destek oluyor. Bundan faydalanmak için tek yapmanız gereken de bir aloe vera yaprağını ortadan ikiye ayırıp içinden akan jelimsi sıvıyı cildinize sürmek oluyor. Bu uygulamayı her gün gönül rahatlığıyla yapabilir, düzenli kullanarak tam da istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.

Aloe veranın özellikle güneş yanıkları üzerinde çok etkili olduğunu da söylemeden geçmeyelim tabii.

Ve Cildin Vazgeçilmez Maskesi Prinç Unu ve Süt maskesi

Cilt beyazlatma için yıllardır uygulanan en yaygın yöntem prinç unu maskesidir. Yeteri miktarda prinç ununu kına kıvamına gelecek kadar sütle karıştırıp cilde yayaın ve en az yarım saat ciltte kalmasını sağlayıp ardından ılık su ile durulayın. Bu uygulamaya haftalık rutin bakım olarak yapmanızı tavsiye ederiz birkaç haftanın sonunda farkı gözle görülür şekilde hissedeceksiniz.

Kaynak:sonhaberler.com

Yorumlar