CHP'li İzmir belediyesinden Koç Holding'e 476 milyon liralık ihale

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Koç Holding'e 476 milyon liralık otobüs ihalesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Koç Holding'e 476 milyon liralık ihale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi de Koç Holding'e büyük bir ihale verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerden hemen sonra hizmet aracı ihalesini Koç Holding'e vermişti. Şimdi de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi 476 milyon liralık yolcu otobüsü ihalesine aynı şirkete verdi.

İzmir Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Genel Müdürlüğü’nün (ESHOT) 304 adet otobüs alımı için açtığı ihaleyi Otokar'ın kazandığı ve yeni araç filosunun teslimatına bu yıl içinde başlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçların tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile 50'yi aşkın ülkede büyük beğeni toplayan Otokar, İzmir ESHOT'un 304 adet otobüs alımı ve araçların 5 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin toplam değeri yaklaşık 476 milyon TL olan otobüs ihalesini kazandı. İhalenin sözleşmesi bugün imzalandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Türkiye'deki pek çok büyükşehir belediyesi tarafından tercih edilen, Avrupa'da Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya gibi ülkelerde ihaleler kazanan Otokar, İzmir’e 170 adet KENT LF, 134 adet KENT Körüklü otobüsü 2020 ve 2021 yılları içerisinde partiler halinde teslim edecek.

DAHA ÖNCE DE İHALE VERMİŞTİ

ESHOT’un filosuna dahil olacak yeni otobüslerle birlikte 2009 yılından bu yana İzmir'de hizmet veren Otokar otobüslerinin sayısı 700’ü geçecek.

Yorumlar