CHP'den sivil toplum örgütlerine ziyaret

- Genel Başkan Yardımcısı Budak başkanlığındaki heyet, TMMOB, ORKOOP, ASO ve GİMAT yönetimlerini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
CHP'den sivil toplum örgütlerine ziyaret

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığında bir heyet, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurul Başkanı Emin Koramaz, Türkiye Orman Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve GİMAT Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kesimal'ı ziyaret etti.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Budak'a ziyaretlerinde, Ankara Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Murat Emir, Necati Yılmaz ve Nihat Yeşil ile Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Ankara İl Başkanı Adnan Keskin eşlik etti.

Budak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,16 Nisan referandumu sonrasında, STK’lar ve meslek örgütlerinin düşünce ve önerilerini almak üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye’de demokrasi, hukuk ve özgürlükler alanında ciddi gerilemeler yaşandığını, bunun ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini savunan Budak, "Türkiye, 15 Temmuz travmasını atlatamadan başkanlık dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. Uzlaşma ve ortak akıldan uzaklaşıldı. Bugün herkes tedirgin. Adalet işlemiyor. Ekonomide çarklar dönmüyor. İşsizlik, enflasyon rekor kırıyor. Karanlık bir tablo ile karşı karşıyayız ve Türkiye nefes alınamaz bir noktaya doğru sürükleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, çıkış yolunun demokrasi, hukuk ve özgürlük olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, meslek örgütlerinin gerçekten özgürce düşüncelerini söyleyebilmeleri gerekiyor. Ne yazık ki öyle bir ortam yok. Hükümet, sendikaları, meslek örgütlerini yandaşlaştırma gayretinde. ILO Çalışma Konferansında Türkiye’yi hangi sendikanın temsil edeceği tartışmaları ortada. İktidar ile uyumu ön planda tutan bir sendika ile çalışma yaşamının sorunları gerçekçi bir şekilde tartışılabilir mi? STK’ların özgür olmadığı, kendilerini özgür hissetmediği bir ortam, huzur ve refah üretemez. Huzurun olmadığı yerde yatırım, üretim ve istihdam olmaz. Bir an önce olağanüstü hale son verilmeli, Gazi Meclisin ülkenin sorunlarına çözüm üretmesinin yol açılmalıdır."

Yorumlar