CHP'deki solcular rahatsız, toplantılar yapıyorlar

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı önüne gelen herkesle, her türlü ittifağa hazır olduğunu açıklaması parti içinde rahatsızlıklara nede olmaya devam ediyor. Parti içindeki bazı gruplar kendi aralarında toplanarak bazı kararlar aldılar.

Google Haberlere Abone ol
CHP'deki solcular rahatsız, toplantılar yapıyorlar

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile eski CHP vekili İlhan Cihaner’in de bulunduğu muhalif kanat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla birleşti. Bir toplantı gerçekleştiren gruplar, “Sağa kayan politikalara karşı, sol bir duruşa sahip CHP için mücadele edeceğiz” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminden rahatsız olanların sayısı her geçen gün artıyor.

CHP içindeki “Muhalif Sol Kanat” ve “Gelecek için biz” grupları birleşerek Kılıçdaroğlu’na “Parti sağa doğru kayıyor, daha solda politikalar üretilmeli” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İlayda Kaya’nın haberine göre, Şişli’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir araya gelen muhalif kanat “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla birleşti. Toplantıda Şeker ve Cihaner’in de içinde olduğu 17 kişiden oluşan sekreterya oluşturuldu.

Toplantıda söz alan partililerin sağ partililerle yapılan yakınlaşmayı eleştirerek “CHP’nin sola ihtiyacı var. CHP önceden hep sokaklardaydı. Tekrar sokaklara dönmeli” dediği aktarıldı.

Ali Şeker, “Parti içerisinde solda siyaset yapan iki büyük grup bu toplantıyla birleşmiş oldu. Bundan sonra, parti içerisinde partinin solda siyaset yapmak isteyen diğer grupların da katılmasıyla sağa kayan politikalara karşı sol bir duruşa sahip CHP için mücadele edeceğiz” dedi.


 

chp

Yorumlar