CHP'de madara olan İnce AK Parti'ye sardı

CHP yönetimi tarafından birçok kez küçültücü hakaretlere ve davranışlara maruz bırakılan Muharrem İnce, AK Parti'ye saldırarak gündeme gelmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de madara olan İnce AK Parti'ye sardı

Partisi CHP tarafından birçok madara edilen Muharrem İnce, gündeme gelmek için AK Parti'ye saldırmaya başladı. İnce, daha önce en sert muhalefetin kendisi tarafından ortaya konduğu başörtüsü sorunu hakkında trajikomik paylaşımlarda bulunmaya başladı. AK Parti'nin başörtüsünü serbest bırakma girişimlerine "Cumhuriyete meydan okumaktır" şeklinde ifadelerle karşı İnce, bir Meclis konuşmasında da, "Kadınlara neden zorla örtü örtüyoruz, biz gözlerimizi kapatalım" diyerek komik duruma düşmüştü. 

CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gündeme oturdu. Daha önce yaptığı açıklamada "Başörtüsü yasağını kaldırmak cumhuriyete meydan okumaktır" diyen İnce, bu kez "AK Parti'den önce başörtüsü sorunu yoktu" çıkışında bulundu. İki açıklama arasındaki çelişki pek çok kullanıcı tarafından İnce'ye yöneltildi.

İnce'nin sözlerini AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ti'ye alarak cevap verdi.

"Başörtüsü yasağının kalkması cumhuriyete meydan okumaktır"

Oysa İnce başörtüsü konusunda 25 Eylül 2014'te yaptığı konuşmada, "Hükümetin temel eğitim kurumlarında başörtüsünü serbest bırakma kararı, aymazlıktan öte bu sürecin bilinçli biçimde geliştirildiğinin örneklerinden biri olmuştur. Aldığınız karar Cumhuriyet'e meydan okumaktır" demişti.

"Çocukların camiye gitmesi suçtur"

6 Aralık 2005 tarihinde de, öğrencileri camiye götürmesinin devletin laik niteliğine eğitim yoluyla saldırı olduğunu iddia ederek "Bu suçtur. Çünkü bu tür etkinlikler öğrenciyi dini inançlarını açıklamaya zorlamaktır. Velileri öğretmen ve okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırıyorum" demişti.

İnce Twittter'da yaptığı bir başka paylaşımda ise "AK Parti’den önce yol yoktu, buzdolabı yoktu, mağarada yaşar, ağaç kovuğunda saklardık yiyeceklerimizi. Taş devrindeydik, kadının adı yoktu. Sonra Ak Parti geldi, kadın erkek eşitliğine inanmasalar da kadının adı var oldu üstüne bir de yol yaptılar. Teşekkürler Ak Parti!" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ GAZETECİDEN ABDÜLHAMİD'E AĞIR HAKARETLER

 

Yorumlar