CHP'de Lütfü Savaş krizi yaşanıyor

CHP'nin Hatay'da yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'ın adaylığı konusunda kriz yaşanıyor. Parti yönetimi Hatay'da yaşanan protestolardan sonra Savaş'ın adını değiştirmeyi düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Lütfü Savaş krizi yaşanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Lütfü Savaş'ın adaylığı, parti içinde ve Hatay'da tartışmalara neden oldu. 11 Ocak tarihinde CHP Parti Meclisi'nde (PM) Savaş'ın adaylığının yeniden açıklanması, özellikle 6 Şubat depremlerinin yıldönümü anmalarında yaşanan protestolarla gündeme geldi. Parti kaynakları, Cuma günü gerçekleştirilecek olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve PM toplantılarında Hatay konusunun ele alınacağını bildirdi.

SUZAN ŞAHİN ADAYLIĞA SICAK BAKMIYOR

Suzan Şahin, Hatay eski Milletvekili ve CHP'nin olası yeni adayı olarak ön plana çıktı. Ancak Şahin, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, bu aşamada adaylığı kabul etmeyeceğini belirtti. Şahin, Hatay'a olan sevgisini dile getirirken, CHP'nin kurucu bir parti olduğunu ve partiye olan sadakatini vurguladı.

ANKETLER VE KENTİN TEPKİSİ

CHP'nin, Lütfü Savaş'ın adaylığını açıklamasının ardından kentte yeni bir anket düzenlediği ve bu anketin sonuçlarının henüz paylaşılmadığı öğrenildi. Anketin, Savaş'a yönelik kentte oluşan tepkileri değerlendirmek üzere yapıldığı ifade ediliyor. Savaş'ın adaylığının, "Anketlerde birinci çıkması" ve "Başka seçenek olmaması" nedeniyle tercih edildiği belirtilmişti.

SAVAŞ VE ŞAHİN ARASINDAKİ DEĞERLENDİRME

Savaş'ın adaylığının sorgulanması ve Şahin'in adaylık konusunda çekimser duruşu, CHP içinde yeni bir aday belirleme sürecinin işaretçisi olabilir. Şahin'in, özellikle 6 Şubat depremleri sonrası Hatay'da yürüttüğü çalışmalar ve halk arasında sevilen bir isim olması, adaylık için değerlendirilmesine neden oluyor. Ancak Şahin'in kendi ifadeleri, bu süreçte aday olmayı düşünmediğini açıkça ortaya koyuyor.

Yorumlar