CHP'li Özel: Hükümete sesleniyoruz, biz işbirliğine hazırız

CHP'li Özgür Özel, (İş birliği, diyalog) diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özel: Hükümete sesleniyoruz, biz işbirliğine hazırız
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "(İş birliği, diyalog) diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.
Özgür Özel, geçen yasama yılının çok kötü şekilde kapandığını, Türkiye'nin en kanlı darbe girişimini yaşadığını ve ülkenin demokrasiye, hukuka, diyaloğa en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde çok yanlış bir kararla Meclis'in kapatıldığını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu gece muhalefet partilerinin Meclis'in açılması teklifinde bulunduğunu, darbecilerin cezalandırılması için ne gerekiyorsa hazır olduklarını deklare ettiğini anlatan Özel, "Sanki bunu söyleyen biz değiliz gibi Meclis'e büyük bir nankörlük yapıldı, olağanüstü hal ilan edildi, arkasından Meclis kapatıldı. Gerekçe olarak da 'darbe başarılı olsaydı zaten Meclis kapatılacaktı' denildi." diye konuştu.

OHAL'in uzatılmasına yönelik Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararını eleştiren Özel, şunları söyledi:

"Meclis açıldı, CHP burada, 550 milletvekili burada. O halde OHAL'e ne gerek var? MGK, kafasına göre toplanıp Bakanlar Kuruluna tavsiye kararında bulundu. MGK'yı harekete geçiren, 'bu kararı ver' diyen kim? Zamanlama manidar; MGK, Meclis toplanmadan hemen önce aldı kararı. Bakanlar Kurulu da Meclis normal yasama faaliyetlerine başlamadan bir gün önce sarayda toplanacak ve karar verecekler.

'İş birliği, diyalog' diyen hükümete sesleniyoruz; biz buradayız, Meclis hazır, yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok. OHAL'i devam ettirmek, 'kanun hükmünde kararname çıkartmaya devam edeceğiz' demek Meclis'e saygısızlıktır, anayasal sınırları aşmaktır."

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun da AK Parti tarafından çalıştırılmadığını, AK Parti'nin tatilden önceki son güne kadar üye bildirmediğini anlatan Özel, komisyonun bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini belirtti. Özel, komisyonun AK Parti için bir turnusol kağıdı niteliğinde olacağını kaydetti.

CHP'li Özel, darbe teşebbüsünde tahrip olan Meclis mekanlarının onarımının da yavaştan alındığını, çalışamayacak durumda olan bir Meclis oluşturulmak istendiğini savunarak, muhalefet kulisinin tadilatı konusunda kendilerinden görüş alınmamasını, muhalefet kulisinde bulunan Atatürk'ün asker üniformalı fotoğrafının kaldırılmasını eleştirdi.

Yorumlar