CHP ve HDP'den ortak hareket, İyi Parti uymadı

TBMM'de CHP ve HDP arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurumsal ve şahsi kişiliğine karşı yapılan "ayağa kalkmama" saygısızlığına ittifakın diğer üyesi İyi Parti katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve HDP'den ortak hareket, İyi Parti uymadı

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında Millet İttifakı ortakları arasında görüş ayrılığı yaşandı. 

CHP ve HDP birlikte hareket ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "ayağa kalkmama" saygısızlığında bulunurken; İyi Parti aksi yönde hareket ederek Erdoğan'ı ayakta karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün 27. Dönem Meclisimizin son yasama yılının açılışını yapıyoruz. Meclisimizin, seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirerek bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap etti.

Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Meclis'in kuruluşundan bugüne, bu yüce kurum çatısı altında ülkeye hizmet eden tüm milletvekillerine şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'nin yasama yılının açılış programında konuşma yapmak üzere salona girişi sırasında CHP ve HDP'li vekiller ayağa kalkmadı.

CHP ile Millet İttifakı içerisinde yer alan İYİ Partili vekiller ise Erdoğan'ı ayakta karşıladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. Dönem 6. Yasama Yılı başladı. Bu kapsamda TBMM Genel Kurulu'nda tören düzenleniyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açılış dolaysıyla Genel Kurul'da sunuş konuşması yaptı. Şentop'un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşması için Genel Kurul'a girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurul'a girmesiyle AK Parti, MHP ve İYİ Parti sıraları Devlet Başkanı'na saygı gereği ayağa kalktı. Erdoğan'ın salona girişi CHP ve HDP sıralarını hareketlendirmedi. HDP ve CHP'li vekiller İstiklal Marşı anonsu gelene kadar yerlerinden kalkmadı.


 

Yorumlar