CHP'de istifa

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Gaye Usluer partisinden istifa ettiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
CHP'de istifa

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Usluer yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir'den 25 ve 26’ncı dönem CHP milletvekilliği yapan ve CHP Parti Meclisi üyesi olan Gaye Usluer, sosyal medyadan partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Usluer, açıklamasında “Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim” dedi.

GAYE USLUER KİMDİR?

Gaye Usluer Türk akademisyen ve siyasetçi. Tıp Profesörü 25. ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 

Enfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı 1987 Doçent Dr 1993 Profesör Dr 1998 Siyaset Bilimi Yüksek Lisans 2018 ( Ankara Üniv Siyasal Bilgiler Fak )

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyelikleri, Fakülte Etik Kurul üyeliği, ESOGÜ Vakıf Başkan yardımcılığı ve Vakıf Başkanlığı, ESOGÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Bölüm Başkanlığı gibi idari görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında ESOGÜ rektörlük seçimlerinde 1. çıkmış ve YÖK tarafından da listebaşına konmuş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmamıştır.

Çalışma alanıyla ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dernek üyesidir. Eskişehir Tabip Odası'nda çeşitli görevler almıştır.

2011 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekili listesinde 3. sırada yer alarak milletvekili seçilememiş, 17 Temmuz 2012 itibarıyla CHP Parti Meclisi üyesidir.

2015 yılında yapılan her iki seçimde de CHP listebaşı adayı olarak milletvekili seçilmiştir.

Prof. Dr. Gaye Usluer, evli iki kız annesidir.

 

Yorumlar