CHP Milletvekili Özkan: Bu yürüyüş Demirtaş'ın çığlığının tezahürü

Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a duyduğu hayranlığı dile getirerek kamuoyunda şaşkınlığa neden olan Ergenekon sanığı CHP Milletvekili Tuncay Özkan, benzer bir açıklama daha yaptı. Özkan, Demirtaş'ın barış çığlığının duyulmadığını, CHP yürüyüşünün de bunun bir tezahürü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Özkan: Bu yürüyüş Demirtaş'ın çığlığının tezahürü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Bazı CHP milletvekillerinin HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki ilginç çıkışlarına bir yenisi daha eklendi. CHP Milletvekili Tuncay Özkan, terör soruşturmasında tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın barış çığlığının duyulmadığını, partisi tarafından başlatılan yürüyüşün ise bu çığlığın bir tezahürü olduğunu söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a doğru yürüyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Tutuklamanın yanlış olduğunu belirten CHP'li vekil, Türkiye'de oluşan kaos nedeniyle Selahattin Demirtaş'ın barış çığlığının duyulmadığını ifade etti.

Tuncay Özkan, şu açıklamaları yaptı: "Demirtaş söyleyeceğini söyledi zaten, birlikte yaşamanın koşullarını anlattı, silaha karşı olduğunu söyledi. Tüm bunlar Türkiye’nin özlediği şeyler ama Türkiye’de öyle bir kaos öyle bir gürültü yaratılıyor ki onun oradan söylediği barış çığlığı kaybolup gidiyor.

Bu yürüyüş onun o çığlığının bir tezahürü, ete kemiğe bürünmüş şekli. Başka bir şey değil yani. Özgürlük istiyoruz, adalet istiyoruz, barış istiyoruz. Genel Başkan her yerde aynı şeyi söylüyor, özgürlük için adalet barış için adalet."

HAYRANLIĞINI İFADE ETMİŞTİ

Tuncay Özkan, daha önce Selahattin Demirtaş'ı Edirne'deki cezaevinde ziyaret etmiş, ziyaretten sonra yaptığı açıklamalarda ise Demirtaş'ın fikirlerine hayran kaldığını söylemişti. 

Yorumlar