CHP Kur'an Kursları için 'ortaçağ zihniyeti' dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kur'an Kursları için "Ortaçağ zihniyeti" ifadesini kullanırken, ittifak ortakları Saadet Partisi ve İyi Parti'den henüz bir ses yok.

Google Haberlere Abone ol
CHP Kur'an Kursları için 'ortaçağ zihniyeti' dedi

CHP'nin TBMM'deki Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kur'an Kursları için "Ortaçağ zihniyeti" ifadelerini kullanırken ittifak ortakları Saadet Partisi ve İyi Parti tarafından hiçbir tepki verilmedi. 

TBMM'de düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Başkan vekili Özgür Özel skandallarına bir yenisini daha ekledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Sıbyan Mektepleri'ni orta çağ düşüncesi olarak tanımlayan Özel, "Bu kafayla Bilim'in B'si yok, Fiziğin F'si olmuyor üniversiteye gidince." ifadelerini kullandı.

Diyanet'in okul öncesi kurumlar kurmasını sert dille eleştiren Özel, ""Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sıbyan Mektepleri'ni kurmuşlar kurumsallaştırıp zorunlu yapmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

4-6 yaşındaki çocuklar için açılan Sıbyan Mektepleri'ni orta çağ zihniyeti olarak tanımlayan Özel, bu kurumların anayasaya uygun olmadığını ifade etti.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ GERİ GETİRECEĞİZ" SÖZLERİNE DE TEPKİ YOK

AK Parti'ye yaptıkları baskıyla İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına neden olan Saadet Partililer, ittifak ortağı CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçimi kazandığımız günün ertesi gününde İstanbul Sözleşmesini devreye alacağız" demesine de sessiz kalmayı tercih etmiş durumda.

Yorumlar